Израелският министър на отбраната Йоав Галант призова за незабавно и

...
Израелският министър на отбраната Йоав Галант призова за незабавно и
Коментари Харесай

Израелският министър на отбраната призова за спиране на реформата в съдебната система

Израелският министър на защитата Йоав Галант прикани за неотложно и краткотрайно прекъсване на противоречивия проект на крайнодясното държавно управление за промяна на правосъдната система, съобщи Асошиейтед прес.

Това е първата обществена демонстрация на противоречие от страна на участник в обединението на премиера Бенямин Нетаняху.

Позовавайки се на нуждата от разговор с опозицията, Галант изиска от обединението на Нетаняху да изчака до края на еврейския празник Пасха, който стартира на 5 април, преди да продължи с спорния си проект за преразглеждане на правосъдната система. Той съобщи, че се притеснява, че проектите за правосъдна промяна съставляват опасност за сигурността на страната. Това съобщи Българска телеграфна агенция.

Планът провокира най-масовото протестно придвижване в историята на Израел, което всяка седмица изкарва хиляди хора на улицата, където те влизат в конфликти с полицията.

" Няма да вземам участие в това ", сподели Галант, въпреки че не посочи какво ще се случи, в случай че държавното управление продължи да се пробва да прокара промяната. Изявлението му е първата цепнатина в обединението на Нетаняху, която е най-дясното държавно управление в историята на Израел, показва АП.

През последните седмици недоволството от промяната се надигна даже в израелската войска, която израелците считат за най-уважаваната и сплотяваща институция в страната. Все по-голям брой израелски резервисти заплашиха да се отдръпват от доброволна работа и по този начин насочиха съществено предизвикателство към Нетаняху, който се пробва да прокара промяната, до момента в който е обвиняем за корупция.

" Събитията, които се случват в израелското общество, не пощадяват и Израелските отбранителни сили - от всички страни се пораждат усеща на яд, болежка и отчаяние с активност, която в никакъв случай не съм срещал до момента ", съобщи Галант в телевизионно послание през днешния ден след края на еврейския шабат. " Виждам по какъв начин източникът на нашата мощ се подкопава ", добави той.

По думите на Галант националната рецесия по отношение на ремонта на правосъдната система е основала " ясна, непосредствена и осезаема заплаха за сигурността на страната ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР