Израелският министър на отбраната Йоав Галант очаква войната срещу ислямистката

...
Израелският министър на отбраната Йоав Галант очаква войната срещу ислямистката
Коментари Харесай

Израелският министър на отбраната очаква продължителна война с „Хамас“

Израелският министър на защитата Йоав Галант чака войната против ислямистката организация „ Хамас “ в линията Газа да продължи с месеци, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 635
„ По отношение на оперативните аспекти на маневрирането - в последна сметка нищо няма да спре ЦАХАЛ (израелските сили за защита, бел. ред). Това е композиция от две неща - нашите въздушни качества и наземно маневриране. Това би трябвало да бъде последната ни интервенция за маневриране в Газа по простата причина, че след нея към този момент няма да има „ Хамас “, добави министърът.

Наземна атака на израелските военни в линията Газа може да се окаже неизбежна след терористичното нахлуване на Хамас против Израел доскоро повече от две седмици. На 7 октомври въоръжени бойци от ислямисткото придвижване Хамас нападнаха израелски градове и избиха цивилни жители на музикален фестивал в граничната зона, както и израелски бойци на боен пост.

Около 1400 души починаха в Израел по време на координираните офанзиви и през идващите дни. Оттогава страната нанася въздушни удари по цели в линията Газа. Днес беше обявено, че при интервенция в Газа е умрял още един боец, а трима са били ранени.

Един боец от ЦАХАЛ е погубен, един е умерено ранен, а двама са леко ранени вследствие на изстрелване на противотанкова ракета към танк на ЦАХАЛ и инженерна машина, оповестиха през днешния ден израелските въоръжени сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР