Израелският министър на отбраната Йоав Галант каза, че конфронтацията с

...
Израелският министър на отбраната Йоав Галант каза, че конфронтацията с
Коментари Харесай

Цените на петрола тръгват надолу след атаката на Иран срещу Израел

Израелският министър на защитата Йоав Галант сподели, че борбата с Иран " към момента не е завършила ", само че енергийните анализатори считат, че пазарът на нефт не вижда нужда да регистрира спомагателна опасност за доставките на този стадий.

 

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, с доставка през юни изгубиха 24 цента до 90,21 $ за барел. Договорите за американски лек недопечен нефт спаднаха с 38 цента до 85,28 $ за барел.

 

Иранската офанзива осъществена с над 300 ракети и дронове е първата против Израел от страна в района от над 30 години и сътвори опасения от сериозен районен спор. Тя бе осъществена в отговор на ракетен удар по иранското консулство в Дамаск, при който починаха 7 висши ирански военни. Израел не отхвърля, само че и не удостоверява, че стои зад офанзивата.

 

Израелският боен кабинет се разгласи за ответен удар по Иран, само че Съединени американски щати предизвестиха, че няма да се включат, а множеството страни по света, в това число арабските съседи на Израел, както и генералният секретар на Организация на обединените нации, приканиха за умереност.

 

Реакцията на Израел на офанзивата ще бъде основна за международните пазари през идващите дни и седмици. Според анализатори суровият нефт Brent може да падне под границата от 90 $, само че доста оттегляне е малко евентуално, защото търговците остават фокусирани върху рисковете, свързани с споровете в Газа и Украйна.

 

В петък петролните цени се повишиха и доближиха най-високите си равнища от октомври в очакване на иранската офанзива, само че все пак за седмицата записаха спад от 1 на 100, откакто Международната организация по силата (МАЕ) намали прогнозата си за растежа на търсено на недопечен нефт през годината.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР