Израелският министър на енергетиката обеща, че Тел Авив няма да

...
Израелският министър на енергетиката обеща, че Тел Авив няма да
Коментари Харесай

„Никакъв електрически ключ няма да бъде включен“, докато пленниците не бъдат освободени, казва Израел

Израелският министър на енергетиката даде обещание, че Тел Авив няма да допусне съществени запаси или филантропична помощ в Газа, до момента в който Хамас не освободи пленниците.

„ Хуманитарна помощ за Газа? Няма да се включва електрически ключ, няма да се отваря кран за вода и камион с гориво няма да влезе, до момента в който израелските отвлечени не бъдат върнати вкъщи “, сподели Израел Кац в четвъртък.

Продължете четене

лист от 4 детайла Пренебрегнато ли е интернационалното право за отбрана на цивилните във войната в Газа? Погледът: Докато Израел се сплотява, Газа заплаща цената „ Не мога да ги спася “: Времето изтича в лечебни заведения в Газа на фона на спиране на електрозахранването Болниците в Газа рискуват да се трансфорат в морги “: Правозащитни групи приканват за деяние завършек на списъка

Смята се, че Хамас е заловил десетки израелци, чужденци и двойни жители в събота по време на най-голямата офанзива на въоръжената група против Израел от десетилетия.

В сряда вечерта бригадите ал-Касам, въоръженото крило на Хамас, пуснаха видео, показващо освобождението на пленница и две деца. Израел отхвърли видеото като „ превзетост “, предопределена да отвлече вниманието от „ същинското лице на групата като варварска организация “.


Израел даде обещание да изкорени Хамас и разгласи „ цялостна блокада “ на линията Газа като възмездие за нападението в събота, при което съгласно израелски публични лица са убити повече от 1300 души и са ранени към 3000.

Израелската въздушна акция против анклава е умъртвила повече от 1200 души и е ранила повече от 5000 други, съгласно палестинските управляващи.

Единствената електрическа централа в Газа е изключена, а лечебните заведения с пренатоварен потенциал изчерпват горивото си.

„ Човешката бедност, породена от тази ескалация, е отвратителна и аз апелирам страните да понижат страданията на цивилните “, сподели районният шеф на Международния комитет на Червения кръст Фабрицио Карбони в четвъртък.

„ Докато Газа губи електричество, лечебните заведения губят електричество, излагайки на риск новородените в инкубатори и възрастните пациенти на О2. Бъбречната диализа стопира и не могат да се вършат рентгенови лъчи. Без електричество лечебните заведения рискуват да се трансфорат в морги. “

Хиляди израелски резервисти бяха извикани в подготовка за вероятно сухопътно нахлуване против Газа.

В четвъртък израелският боен представител подполковник Ричард Хехт сподели, че не е взето решение за навлизане, „ само че ние се готвим за това “.

Хехт сподели пред кореспонденти, че палестински въоръжени лица към момента се пробват да влязат в Израел по море и военните не престават напъните си да обезпечат портата на Газа.

Премиерът Бенямин Нетаняху и водачът на опозицията Бени Ганц се споразумяха в сряда да образуват държавно управление на единството.

„ В момента всички ние сме бойците на Израел “, сподели Ганц, описвайки партньорството им не като политическо, а като „ споделена орис “.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен дойде в Израел в четвъртък, с цел да покаже взаимност със съдружника на Вашингтон, да се опита да предотврати разпространяването на войната и да упорства за освобождението на пленници.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР