Израелският крайнодесен министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир посети най-чувствителното

...
Израелският крайнодесен министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир посети най-чувствителното
Коментари Харесай

Най-новото | Посещението на израелски политик на свещено място в Йерусалим заплашва преговорите за прекратяване на огъня в Газа

Израелският крайнодесен министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир посети най-чувствителното свято място в Йерусалим в четвъртък, ход, който заплаши договарянията за преустановяване на 9-месечна война в Газа.

Часове по-късно Нетаняху направи изненадващо посещаване при войските в южната част на Ивицата Газа, заявявайки, че е извънредно значимо Израел да резервира контрола върху линия територия по границата на Газа с Египет. Обиколката му в Газа идва единствено няколко дни преди той да изнесе тирада пред Конгреса на Съединени американски щати.

Израелските договарящи бяха в Кайро в сряда, с цел да продължат договарянията за преустановяване на огъня и съглашение за освобождение на заложници, защото Израел и Хамас обмислят последното предложение. През последните седмици Израел ускори ударите в централната част на Газа, където доста палестинци избягаха, с цел да избягат от боевете в други елементи на обсадената територия.

Атаката на Хамас от 7 октомври провокира войната, когато екстремисти нахлуха в Южен Из...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР