Израелският киберспец Давид Шифман ще бъде един от водещите лек-тори

...
Израелският киберспец Давид Шифман ще бъде един от водещите лек-тори
Коментари Харесай

Израелски киберспец идва за IoT Adventure Forum 2018


Израелският киберспец Давид Шифман ще бъде един от водещите лек-тори на IoT Adventure Forum 2018, който ще се организира на 15 май в хотел “Новотел София ”.

Шифман е шеф “Киберсигурност ” в компанията за образования ХакерЮ (HackerU). Той ще показа кои са най-разпространените закани за сигурността при Интернет на нещата (IoT), кои умни устройства са най-честа цел на киберпрестъпниците и какви ме-тоди и уязвимости употребяват хакерите с цел да обхванат в тях. Шифман ще де-монстрира и няколко сюжета за реакция при хакерски атаки.

По време на форума Международната академия за образование по кибер-разследвания ще разгласи партньорството си с израелската компания ХакерЮ, с помощта на което академията ще разшири портфолиото си с нови серти-фицирани образования. За първи път в България ще се предлага профилирано образование “Сигурност на IoT ”, посредством което софтуерните инженери и специалисти-те по Интернет на нещата ще придобият познания по какъв начин да разпознават и управля-ват уязвимости на разнообразни равнища - хардуер, програмен продукт и приложения. Академия-та ще предлага и профилирани курсове за сигурност при програмиране на Java,.Net, Android и iOS.

IoT Adventure Forum 2018 идва с топ лектори и IoT стратези от Amazon, IOTA, IDC, HackerU, VMWare, Microsoft, HPE, АББ България, Bosch, Unimasters Logistics, Navigato и други, които ще показват най-актуалните трендове при Интернет на нещата в разнообразни области - интелигентен превоз и градове, разработ-ване на Интернет на нещата, обвързвана промишленост, Интернет на нещата за пот-ребителите, нововъведения и технологии и сигурност и отбрана на персоналните данни.

До 30 април е отворена и регистрацията за планове и стартъпи в първия по рода си конкурс IoT Adventure Awards 2018. В състезанието могат да вземат участие организации от обществения и частния бранш, които внедряват Интернет на не-щата, компании, които създават IoT решения за крайни консуматори и IoT стартъпи. Те ще мерят сили в пет категории:

• Умен град

• Интернет на нещата за бизнеса

• Интернет на нещата за потребителите

• Интернет на нещата стартъп

• Интернет на нещата за обществото

Победителите ще бъдат оповестени по време на публична гала, която ще се организира на 15 май като част от IoT Adventure Forum 2018.

Регистрацията за състезанието и за форума се прави на уеб страницата на IoT Ad-venture Forum 2018 https://iotadventureforum.com.

IoT Adventure Forum 2018 се провежда от Международната академия за образование по киберразследвания в съдействие с Райт Имидж и с подкре-пата на сътрудниците: IDC България, VMWare, HPE, Майкрософт, БАИТ, Аутомо-тив Клъстър България, фондация „ ЛИБРе “, Dev.bg, фонда Eleven Ventures и медийните сътрудници - осведомителна организация БГНЕС, БНР, Bloomberg TV България, списание “Твоят бизнес ”, Technews.bg, Seenews.com, Kaldata.com и Technology.bg. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР