Израелският кабинет се съгласи на временно споразумение за прекратяване на

...
Израелският кабинет се съгласи на временно споразумение за прекратяване на
Коментари Харесай

Израел се съгласява на споразумение за прекратяване на огъня, проправяйки път за освобождаването на някои пленници

Израелският кабинет се съгласи на краткотрайно съглашение за преустановяване на огъня, което ще разреши освобождението на към 50 души, държани в плен в Газа след въоръжената формация Хамас щурмува Южен Израел на 7 октомври.

Споразумението пристигна след диалози по договорката с посредничеството на Катар, които продължиха в ранните часове на сряда сутринта, като израелските медии оповестиха за разгорещени диалози сред министрите от държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху.

Кабинетът на министър-председателя сподели, че държавното управление се е съгласило на договорка, съгласно която Хамас ще освободи минимум 50 дами и деца по време на „ пауза в боевете “ от към четири до пет дни.

Очаква се в подмяна Израел да освободи към 140 палестински пандизчии от израелски затвори.

Окончателното съглашение не е оповестено обществено, само че също по този начин се счита, че разрешава изпращането на филантропична помощ в Газа, която е подложена на интензивни израелски бомбардировки след офанзивата на Хамас. Повече от 14 100 души са убити.

В Газа има към 237 пленници от Израел и няколко други страни. Смята се, че непознатите жители не са включени в съглашението.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР