Израелският гражданин Гал Барак, който е разследван за измама за

...
Израелският гражданин Гал Барак, който е разследван за измама за
Коментари Харесай

САС реши да предават Гал Барак на австрийските власти

Израелският жител Гал Барак, който е разследван за машинация за десетки милиони евро в 6 страни, ще бъде предаден от българските на австрийските управляващи. Това реши Софийския апелативен съд.
Гал Барак е упрекнат в пране на пари, присъединяване в незаконна група и други От наличието на европейска заповед за арест и предоставената спомагателна информация излиза наяве, че се касае за широкомащабна трансгранична незаконна активност, осъществявана на територията на Австрия, Германия, Конфедерация Швейцария, Република Сърбия и България. Вредите от нея от 2015 година до този миг възлизат на над 10 милиона евро.

Израелският жител е бил арестуван при овакантяване на България на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина”, като се е легитимирал с формален документ – постоянен паспорт на жител на Израел.

Магистратите почетоха митинга на Окръжната прокуратура в столицата. В него е изразено противоречие с изводите на СОС, че европейската заповед за арест е издадена от незапознат орган. Според държавното обвиняване е подценено събитието, че е налице утвърждение на направеното искане от съд. Оспорва се мнението на преобладаващата част от първоинстанционния правосъден състав, че издадената европейска заповед за арест /ЕЗА/ не съдържа съответни данни за събитията по отношение на време, място и степен на присъединяване на желаното лице в осъществяване на закононарушенията, за които е формирано наказателното произвеждане.

Софийският апелативен съд е определил като основателни доводите на прокурора, че има заплаха желаното лице да се укрие и да извърши ново закононарушение. С решението е позволено предаването на Барак и му е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР