Израелските войски убиха в четвъртък най-малко четирима палестинци по време

...
Израелските войски убиха в четвъртък най-малко четирима палестинци по време
Коментари Харесай

Убити палестинци при сблъсъци с израелски военни на Западния бряг

Израелските войски убиха в четвъртък минимум четирима палестинци по време на престрелка в град на Западния бряг . Това заяви Агенция Франс Прес, като цитира   палестински чиновници.

Стрелбата пристигна по време на последните набези, които армията прави  почти всекидневно през по-голямата част от тази година в окупирания Западен бряг след поредност от смъртоносни офанзиви против израелци.

Нарастващото принуждение провокира световна паника.
 Палестинец умъртви двама израелци на Западния бряг
Палестинец умъртви двама израелци на Западния бряг

Още четирима души са ранени

Израелските сили оповестиха, че няма потърпевши бойци при размяната на огън с екстремистите в град Дженин, цитадела на твърдолинейни фракции. Войските са отишли, с цел да задържат  обвинени в присъединяване в терористична активност, съгласно израелската войска.

" Войниците са са дали отговор с жив огън на офанзива ", се споделя в изказване на армията.

Групировка " Ислямски джихад " съобщи, че нейните бойци са взели участие в яростни конфликти с израелските сили в северния град на Западния бряг.

Махмуд ал-Саади, началник на Палестинския червен полумесец в Дженин, сподели пред Агенция Франс Прес, че екипажът на колата за спешна помощ е бил обстрелян " от постройка, в която са участвали израелски снайперисти " , до момента в който е евакуирал ранен човек. Израелските военни споделиха пред Агенция Франс Прес, че не са осведомени с сходни изказвания.

Тази година са починали минимум 26 израелци и минимум 150 палестинци в Израел и Западния бряг.

Палестинският министър председател Мохамад Щайе прикани интернационалната общественост " да отбрани нашия народ " на фона на продължаващото  кръвопролитие.
 Израелски бойци гръмнаха палестинка на Западния бряг
Израелски бойци гръмнаха палестинка на Западния бряг

Те са разкрили огън по автомобила, в който тя е пътувала

Европейският съюз (ЕС) съобщи в събота, че е мощно угрижен от възходящото равнище на принуждение. Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати също прикани всички страни да създадат всичко по силите си за деескалация на обстановката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР