Израелските войски са възвърнали контрола над всички градове, граничещи с

...
Израелските войски са възвърнали контрола над всички градове, граничещи с
Коментари Харесай

Израел твърди, че си е върнал контрола над границата с Газа

Израелските войски са възвърнали контрола над всички градове, граничещи с линията Газа, които бяха нападнати от терористите на " Хамас " през уикенда, сподели представител на израелската войска в понеделник, представен от " Политико ".

" Ние направляваме селищата " , сподели Даниел Хагари, представител на Израелските отбранителни сили (IDF), в изказване, само че предизвести, че бойците на " Хамас " може към момента да участват в региона.

В отговор на ", която стартира в събота сутринта с терористи, които нахлуха от Газа, с цел да убиват и отвличат стотици цивилни, израелските сили отвърнаха с мощна мощ, като се бориха с екстремистите на няколко места и нанесоха въздушни удари по Газа.

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант сподели в понеделник, че е наредил в отговор на офанзивата на " Хамас ", съгласно известия в локалните медии. Израелският министър на енергетиката и инфраструктурата Израел Кац също сподели, че подрежда водоснабдяването на Газа да бъде " неотложно прекратено ".

" Няма да има електричество, храна, гориво, всичко е затворено " , сподели Галант.

Израелската войска е  - близо две трети от бойците на ненапълно работно време в страната, на които израелските отбранителни сили мощно разчитат - през последните два дни, добави представителят на IDF Хагари.

" Хамас " е умъртвил повече от 700 души и е ранил повече от 2000 от израелска страна по време на своето навлизане - най-големият брой загуби, понесени от Израел от войната Йом Кипур през 1973 година

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху даде обещание " могъщо възмездие " за офанзивата и държавното управление на Израел, започвайки мощна контраатака.

Израелските военновъздушни сили обявиха, че са атакували няколко " стратегически центъра " в понеделник, в това число склад за оръжия, действен щаб и вход към под земята тунел в Газа. Към понеделник израелските военни са блъснали.

Офанзивата на " Хамас " продължи и в понеделник със известия за кацане на ракети покрай интернационалното летище " Бен Гурион " в Тел Авив и предупредителни сирени в Тел Авив и Йерусалим.

Междувременно интернационалната общественост осъди бруталната офанзива на " Хамас " . В понеделник Австрия съобщи, че е  докато Германия съобщи, че сега не се изплаща помощ, само че че ще преразгледа обещаните си дарения.

Първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел сподели, че външните министри на Европейски Съюз ще проведат изключителна среща във вторник , с цел да обсъдят развиването в района.
 Как
Как " Хамас " изненада Израел

Западни анализатори и източници покрай " Xамас " разискват тактиката и обсега на офанзивата против Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР