Израелските войски са убили най-малко 11 палестинци и са ранили

...
Израелските войски са убили най-малко 11 палестинци и са ранили
Коментари Харесай

Единадесет палестинци са убити по време на израелска атака

Израелските войски са умъртвили минимум 11 палестинци и са ранили десетки други по време на нахлуване в окупирания Западен бряг, оповестиха палестински здравни чиновници.

Експлозии и пукотевица прозвучаха, когато войските навлязоха в остарелия град Наблус в сряда сутринта, предизвиквайки въоръжени конфликти с палестински въоръжени лица.

Израелската войска сподели, че е умъртвила трима търсени бойци, укрити в къща, които са отказали да се предадат.

Няколко от убитите на открито са цивилни, в това число двама възрастни мъже.

Палестинското министерство на опазването на здравето сподели, че 72-годишният Аднан Саабе Баара е един от тях. Видеозаписи хипотетично демонстрират тялото му на улица до торби с самун, в това, което нормално е оживена пазарна зона.

61-годишен мъж, Абдул Хади Ашкар, и 16-годишно момче, Мохамад Шаабан, също бяха убити, сподели министерството.

Друг възрастен мъж, 66-годишният Анан Шаукат Анаб, който пострада от поемане на сълзотворен газ, умря в болница в сряда вечерта.

Шестима членове на Lions` Den и други въоръжени групировки бяха убити по време на нападението, се споделя в обява в Telegram от Lions` Den.

Броят на убитите е с един повече от този на израелската военна офанзива предишния месец в Дженин, която беше най-смъртоносната на Западния бряг от 2005 година

Това, което прави тази офанзива още по-значима, е големият брой ранени, като съгласно палестинското министерство на опазването на здравето повече от 80 души са получили огнестрелни рани. Пет разнообразни лечебни заведения в Наблус сега ги лекуват.

Високопоставен палестински чиновник Хюсеин ал-Шейх осъди това, което дефинира като " кръвопролитие ", до момента в който представител на палестинския президент Махмуд Абас сподели, че държи израелското държавно управление отговорно за " тази рискова ескалация, която тласка района към напрежение и детонация ".

Войнстващата формация Хамас, която управлява линията Газа, предизвести, че „ следи ескалиращите закононарушения, осъществявани от врага против нашия народ в окупирания Западен бряг, и търпението ѝ се изчерпва “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР