Израелските военновъздушни сили са извършили въздушен удар близо до сирийската

...
Израелските военновъздушни сили са извършили въздушен удар близо до сирийската
Коментари Харесай

Израелски въздушен удар рани двама войници близо до Дамаск

Израелските военновъздушни сили са направили въздушен удар покрай сирийската столица Дамаск рано сутринта в четвъртък.

При въздушния удар са ранени двама бойци и са породени материални вреди, заяви държавната осведомителна организация САНА.

Силни детонации бяха чути над Дамаск към 1:30 ч. сутринта и сирийската противовъздушна защита се „ изправи против враждебни цели “, сподели САНА, цитирайки неидентифициран боен чиновник.

Нямаше коментар от Израелските отбранителни сили, в сходство с политиката им да не разясняват като цяло въздушните набези в Сирия. Смята се, че Израел е нанесъл стотици удари по цели в следени от държавното управление елементи на Сирия през последните години, в това число офанзиви против летищата в Дамаск и Алепо, само че рядко признава или разисква интервенциите.

Израел обаче призна, че се насочва към бази на съюзнически с Иран групировки, като ливанската Хизбула, която изпрати хиляди бойци в поддръжка на силите на сирийския президент Башар Асад. Израел гледа на експанзията на Иран в цяла Сирия като на продължаваща опасност за националната си сигурност и е нанесъл удари по необятен набор от цели в опит да ограничи силите на Иран в района.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР