Израелските военни съобщиха днес, че през последните 24 часа са

...
Израелските военни съобщиха днес, че през последните 24 часа са
Коментари Харесай

Израел съобщи за нанесени удари по 250 цели в Ивицата Газа за денонощие

Израелските военни оповестиха през днешния ден, че през последните 24 часа са нанесли удари по към 250 цели в Ивицата Газа, в това число по хранилища за оръжие, тунелни шахти и други обекти, съобщи Българска телеграфна агенция,позовавайки се наДПА.

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) обявиха, че изтребители, дружно със сухопътни войски, са унищожили информационно оборудване на " Хамас ", което се е намирало до джамия в южната част на Ивицата Газа. В Хан Юнис, където израелската войска води сражения в градски условия, са разрушени мрежи от тунели благодарение на прецизни бомби.

" Терористична клетка ", която се пробва да нападна настъпващите израелски войски в региона, е била разпозната благодарение на дрон и е била обстрелвана.

По данни на следеното от " Хамас " Министерство на здравеопазванетооколо 17 700 палестинци са били убити през повече от два месеца на сражения в Газа. Израел оповестява, че еликвидирал повече от 7000 бойци от началото на войната. Офанзивата на ЦАХАЛ за елиминиране на групировката от Газа беше провокирана от най-голямото кръвопролитие в историята на Израел, осъществено от " Хамас " и други групировки на 7 октомври. Бяха убити към 1200 души. Около 240 души бяха взети за заложници, някои от които бяха освободени по време на малко помирение.

Преди по-малко от седмица представител на " Хамас " предизвести, че палестинското ислямистко придвижване няма да освободи още от заложниците, които взе при офанзивата си в Израел преди два месеца, и даже няма да води договаряния по въпроса, до момента в който израелската експанзия против Ивицата Газа не спре.

" Ние държим (израелския министър-председател Бенямин) Нетаняху напълно виновен за живота на израелските заложници и за възпрепятстването на осъществяването на договорката за размяната " им против палестинци, държани в израелски затвори, сподели на конференция Осама Хамдан.

По-рано стана ясно, че Израел е основал система от помпи, с които може да наводни тунелите в Ивицата Газа, употребявани от Хамас, заяви The Wall Street Journal (WSJ), като се базира на американски длъжностни лица.

Към средата на ноември армията на Израел приключи инсталирането на най-малко пет помпи на към километър и половина северно от бежанския лагер „ Ал Шати “, които могат да придвижват хиляди кубични метри вода на час и в границите на няколко седмици да запълнят тунелите с вода, се споделя в известието.

Не е ясно дали Израел счита да задейства помпите преди всички заложници да бъдат освободени, се показва още в информацията на изданието. „ Хамас “ към този момент е заявявал, че държи пленените на „ сигурни места и в тунели “.

Times of Israel пък заяви, че фамилиите на заложниците, които още не са освободени от Газа, желаят да се срещнат с всички членове на военния кабинет и заплашват с по-големи митинги, в случай че подобен диалог не се организира.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР