Израелските военни съобщиха, че провеждат операция в най-голямата болница в

...
Израелските военни съобщиха, че провеждат операция в най-голямата болница в
Коментари Харесай

Израел провежда операция срещу команден център на Хамас под болница

Израелските военни оповестиха, че организират интервенция в най-голямата болница в Газа - " Ал Шифа ", ориентирана към хипотетичен команден център на радикалното палестинско придвижване " Хамас ", ситуиран под хиляди заболели и приютени цивилни.
" Въз основа на разследваща информация и оперативна нужда силите ни организират прецизна и целенасочена интервенция против Хамас в избран регион в болница " Ал Шифа ", обявиха израелските сили за защита.

Израел посочи, че интервенцията визира съответен регион на болничното заведение и участващите в нея сили са минали особено образование, с цел да могат да работят в сходна конюнктура и измежду тях има медицински екипи и говорещи арабски военнослужещи.

Палестинската формация " Хамас " съобщи, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън носи отговорност за продължаващата израелска интервенция в болничното заведение " Ал Шифа ". " Предупреждаваме, че в болничното заведение може да се стигне до всеобщо ликвидиране ", обявиха още " Хамас ".

В първите мнения от Белия дом за интервенцията се споделя: „ Ние не поддържаме ударите по болница от въздуха и не желаеме да забележим престрелка в болница, където почтени, безпомощни, заболели хора, опитващи се да получат здравна помощ, която заслужават, са хванати в кръстосания огън “. Вчера президентът Байдън също съобщи, че лечебните заведения и пациентите би трябвало да бъдат предпазени.

Европейски Съюз разисква наказания против " Хамас ", съобщи висшият представител на Съюза за външната политика Жозеп Борел. Според него по-важно от глобите обаче е нуждата да се отреже финансирането на палестинската формация. Борел сподели още, че в Европейски Съюз няма консенсус, с цел да бъде поискано преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас ", само че регистрира като триумф контрактуваните в неделя филантропични паузи в Ивицата Газа.
Борел заяви още, че през днешния ден ще замине на обиколка в Близкия изток, където ще посети няколко арабски страни, а също по този начин Израел и Палестина.
Инфо: БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР