Израелските власти продължават заселническата дейност на палестинските територии, в нарушение

...
Израелските власти продължават заселническата дейност на палестинските територии, в нарушение
Коментари Харесай

ООН: Израел продължава заселническата дейност на палестинските територии


Израелските управляващи не престават заселническата активност на палестинските територии, в нарушаване на условията на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации. Това съобщи специфичният делегат на Организация на обединените нации за Близкия изток Николай Младенов пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

По думите му от началото на годината са били разрушени повече от 344 палестински здания. „ Като цяло от началото на 2017г. са разрушени 344 здания, една трета от тях – в Източен Йерусалим, вследствие на което без покрив са останали повече от 500 души “. По думите му, от началото на годината, темповете на разрушение на здания осезателно са се ускорили от 20 юли. Младенов означи, че през август на Западния бряг са били иззети или разрушени три просветителни институции, в които са се обучавали 175 деца. Повод за това е станало отсъствието на специфични позволения за строителство, „ каквито палестинците на практика е невероятно да получат “, сподели той. Освен това пратеникът на Организация на обединените нации обърна внимание на случай от 25 юли, когато 15 израелски фамилии нелегално са се настанили в един от домовете в същата част на Палестина, без да изчакат решението на съда. Той подсети, че Организация на обединените нации „ смята всяка заселническа активност противоречаща на интернационалното право и мирното урегулиране “ и цитира резолюция 2334 на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации, съгласно която интернационалната общественост не признава никакви промени на границите от 1967 г.включително и такива, касаещи статута на Йерусалим.

Както съобщи специфичният координатор на близкоизточния кротичък развой, израелски публични лица не престават да поддържат противозаконното строителство на селища, постоянно прибягвайки до провокационна изразителност. Той даде за образец изявление на премиера на Израел Бенямин Нетаняху, който през август прикани към разширение на заселническата активност, а един от депутатите в Народното събрание на страната прикани да „ се разрушат “ очакванията на палестинците за придобиване на страна. Освен това Младенов заяви, че за последните седмици при конфликти са починали 19 палестинци и осем израелци. Говорейки за обстановката в Ивицата Газа, той означи, че тя остава извънредно нестабилна, в това число и в филантропичен проект. Представителят на Организация на обединените нации приветства състоялите се през септември договаряния сред „ Фатах “ и ХАМАС, при които бе реализирана договореност за връщане на държавно управление на националното единодушие в Газа. По думите му „ помиряването на палестинците е от основно значение за попречване на по-нататъшна ескалация и възобновяване на вярата за бъдещето. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР