Израелските власти обявиха еврейското селище Бейтар Илит на Западния бряг

...
Израелските власти обявиха еврейското селище Бейтар Илит на Западния бряг
Коментари Харесай

Израел затяга отново мерките срещу коронавируса

Израелските управляващи оповестиха еврейското населено място Бейтар Илит на Западния бряг за " зона с стеснен достъп " след растеж на случаите на ковид в града, съобщи ДПА. В града от през днешния ден за седем дни ще бъде наложена карантина. Ще бъде лимитирано влизането и излизането от Бейтар Илит, както и напредването и стопанската активност в самия град, се споделя в известие на здравното министерство.

През последната седмица в ултраортодоксалния град са регистрирани 150 нови инфектирани с Covid-19, което е доста, имайки поради, че популацията на града е почти 55 000 поданици. Вчера бе обявено, че в града има 240 дейни случая на ковид.

В Израел в последните седмици случаите се усилват, като е надхвърлен дневният връх от 1100 случая. В цялата страна още веднъж бяха въведени противоепидемични ограничения - доста търговски обекти са затворени, а други работят при засилени ограничавания. Според израелското здравно министерство общият брой на инфектираните до момента в страната е 32 222, а на умрелите - 342.

В момента в Израел има 14 653 дейни случая на ковид, 34 души са на апарати за обдишване, 86 са в тежко положение, а 86 - в умерено тежко положение. Общо 18 227 са излекуваните от Ковид-19, а през вчерашния ден за ковид са тествани 25 127 души.

Пандемията в Палестинските територии също бележи внезапен скок през предишния месец. На Западния бряг от петък е в действие петдневна карантина, която нощес бе удължена с още пет дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР