Израелските въоръжени сили заявиха, че техни сухопътни сили са започнали

...
Израелските въоръжени сили заявиха, че техни сухопътни сили са започнали
Коментари Харесай

Започна се! Израел стартира "ограничени набези" в Ивицата Газа

Израелските въоръжени сили обявиха, че техни сухопътни сили са почнали лимитирани нападения в Ивицата Газа в неделя вечерта, с цел да се борят против палестински бойци. Въздушните удари пък били съсредоточени тук-там, където се събирали бойци на " Хамас ", съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Само през последното денонощие са били изумени над 320 цели на групировката „ Хамас ”, в това число под земята тунел, десетки командни и наблюдателни постове. По границата с Ивицата Газа са струпани голямо количество бойци и бойна техника, само че към момента не е ясно по кое време ще стартира подготвяната сухопътна интервенция.

Израелският министър на защитата съобщи, че войната против „ Хамас ” може да продължи месеци, само че че ще бъде последната. „ Това може да отнеме месец, два или три, само че в последна сметка „ Хамас ” ще спре да съществува ”, съобщи Йоав Галант.

Израелските въоръжени сили оповестиха, че техни сухопътни сили са почнали лимитирани сухопътни интервенции в Ивицата Газа. „ Убити бяха цели отряди от терористи, които се приготвят за идващия стадий от войната. Това са навлизания, които стигат в дълбочина, до контактната линия. Те също по този начин локализират и търсят всичко, което можем да получим като разследваща информация за изчезналите и заложниците ”, сподели Даниел Хагари. Въоръжените сили са удостоверили, че заложниците, взети от " Хамас ", са 222-ма, добави той.

Въоръженото крило на " Хамас " - Бригади " Изедин Ал Касам ", също заяви, че негови бойци са влезнали в конфликт с израелски сили в Ивицата Газа и са се върнали в базата си, откакто " унищожили израелско военно съоръжение ".

Властите в палестинския анклав оповестиха, че единствено през последните 24 часа са починали над 400 души. Трети филантропичен ескорт е дошъл от Египет през граничния пункт " Рафах ". Помощта обаче е извънредно незадоволителна, с цел да покрие потребностите на цивилното население.

„ Газа има потребност от най-малко 500 камиона дневно с гориво, храна, медикаменти и вода. Ако пресметнем 14 дни от началото на Израелската блокада – неотложната потребност сега е от 7000 камиона ”, заяви Мустафа Баргути, президент на Палестинската Национална самодейност.

Обстановката в Газа е на ръба на филантропичната злополука. Освен хилядите ранени, покойниците са толкоз доста, че се постанова да бъдат оставяни в двора на лечебните заведения. А родители изписват имената на децата си върху телата им, с цел да могат да ги разпознаят, ако ги сполети най-страшното. Животът на новородените също е в заплаха, поради неналичието на обикновени медицински консумативи, предизвестяват лекарите.

„ Призоваваме всички да ни изпратят нужните медицински консумативи за това звено от сериозна значимост, в противоположен случай ще бъдем изправени пред голяма злополука, изключително в случай че електричеството бъде прекратено в тези отделения, където има 55 бебета – ще изгубим всички, за които токът е извънредно нужен, в границите на пет минути ”, уточни доктор Насер Булбул - шеф на поделение в болница „ Ал-Шифа ”.

Увеличават се рисковете поради честите боеве по израелско-ливанската граница. Израелските управляващи уголемяват плануваната евакуация на обитаемоте места наоколо до северната граница.
„ Взимам цялото семейство: брачната половинка ми, трите деца и кучето. Искам обаче да заявя ясно, че не тичам. Не мисля, че някой от жителите тук бяга. Напускаме, с цел да се уверим, че армията може да свърши по-добра работа, без да се тормози за жертвите измежду цивилното население ”, сподели Гари Рудни, гражданин на Кириат Шмона.

Израелски самолети са блъснали рано в понеделник две кафези на подкрепяната от Иран Хизбула в Ливан, които се подготвяли да изстрелят противотанкови ракети и снаряди към Израел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР