Израелските удари в Газа причиниха смъртта на 16 души, съобщава

...
Израелските удари в Газа причиниха смъртта на 16 души, съобщава
Коментари Харесай

Газа поиска от света поне покрови за загиналите, докато Израел настъпва на север

Израелските удари в Газа предизвикаха гибелта на 16 души, оповестява " Ройтерс ".

На този декор израелските сили ускориха натиска върху северните региони на палестинския анклав, обсадиха болница и приюти за бежанци и подредиха на жителите да се изтеглят на юг.

Министерството на здравеопазването в Газа и Световната здравна организация обявиха, че няма да могат да стартират, както е планувано, заради интензивните бомбардировки, всеобщите разселвания и неналичието на достъп до тази част на анклава.

преди към три седмици за да попречат на бойците на " Хамас " да се прегрупират. Офанзивата обаче се ускори след предходната сряда.

Миналата седмица израелската войска разгласи, че е изпратила друга армейска част в Джабалия и е почнала да обсажда приютите за бежанци, принуждавайки разселените хора да ги изоставен, като в същото време събира доста от мъжете. Здравното министерство в Газа заяви, че минимум 650 души са били убити от началото на новата атака.

Медици показаха, че двама палестинци са били убити в Бейт Лахия, а при въздушен удар са починали други 12 в град Газа, в това число четирима общински чиновници, при два обособени удара през днешния ден.
 Израел е умъртвил трима командири и към 70 бойци на Хизбула за 48 часа
Израел е умъртвил трима командири и към 70 бойци на Хизбула за 48 часа

Ден откакто потвърдиха, че са умъртвили наследника на водача на екстремистката формация Хашем Сафиедин

Други двама палестинци са били убити при въздушен удар в Дейр ал-Балах в централната част на линията Газа.

Служители на опазването на здравето и гражданските служби за изключителни обстановки означиха, че десетки тела на палестинци, убити от израелския огън в и към Джабалия, са били разпръснати по пътищата и под руините, където медицинските екипи не са могли да ги доближат.

В северната част на Газа жителите обявиха, че израелските сили са обсадили лечебни заведения, учебни заведения и други приюти , в които са настанени разселени фамилии, и са им наредили да изоставен и да се насочат на юг.

Здравните чиновници показаха, че лечебните заведения там или са спрели да дават медицински услуги, или съвсем не работят заради продължаващата атака и изчерпването на медицинските запаси.

Те прибавиха, че лечебните заведения, където медиците са отказали заповеди на израелската войска да се изтеглят, ичерпват запасите от кръв, както и ковчезите и покровите, с цел да приготвят телата на мъртвите.

Здравното министерство в Газа насочи обезверен апел.
 Блинкън помоли Нетаняху да направи повече за филантропичната обстановка в Газа
Блинкън помоли Нетаняху да направи повече за филантропичната обстановка в Газа

Израелската информация за срещата не загатва филантропични въпроси да са били разисквани

" Призоваваме света, който не съумя да обезпечи отбрана и заслон за нашите хора и не съумя да достави храна и медикаменти, да постави старания да изпрати покрови за нашите починали ", се показва в изказване на ведомството.

То означи и че поради ескалацията акцията за имунизиране на деца против полиомиелит е била отсрочена, откакто етапите, обхващащи централната и южната част на Газа, са завършили.

" Не успяхме да стартираме акцията за имунизиране на 120 000 деца в град Газа и северната част на анклава през днешния ден заради обсадата и израелската експанзия ", съобщи представителят на здравното министерство Мажди Даир. " Достигането на целевата категория е мъчно, тъй че трябваше да отложим акцията ".

СЗО удостовери отлагането.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР