Израелските удари и наземните боеве продължиха в събота в ивицата

...
Израелските удари и наземните боеве продължиха в събота в ивицата
Коментари Харесай

Боевете в Газа продължават на фона на критики срещу „разводнената“ резолюция на Съвета за сигурност на ООН

Израелските удари и наземните боеве продължиха в събота в линията Газа след резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която утвърди помощ без апел за преустановяване на огъня.

Израел продължи офанзивата си в Газа в събота, като управляващите на Хамас оповестиха за тежък обстрел в няколко града часове откакто международните сили желаеха да бъде позволена повече помощ.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри смекчена резолюция в петък за увеличение на помощта за Газа, само че без апел за преустановяване на огъня. Резолюцията беше подложена на критика от някои страни като „ съвсем безсмислена “.

IDF заяви в събота, че е „ отстранила 8000 терористи, свързани с Хамас и Палестинския ислямски джихад (PIJ) в линията Газа от 7 октомври, денят, в който Хамас стартира офанзива против Израел.

Израелската войска също разгласява фрагменти, съгласно които демонстрира интервенциите на войските към региона на Иса в линията Газа, както и въздушни удари против разнообразни цели на Хамас.

Предупреж...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР