Израелските учени работят върху бърз тест за COVID-19, но засега

...
Израелските учени работят върху бърз тест за COVID-19, но засега
Коментари Харесай

Нетаняху и Борисов обсъдиха възможността Израел да ни изпрати тестове за COVID-19

Израелските учени работят върху бърз тест за COVID-19, само че към този момент не е реализирана нужната надеждност, по тази причина в страната се всеобщо се ползват PCR-тестовете като само средство, доказващо заразяване с ковид. Здравната система на Израел поставя огромни старания да обезпечи нужното количество за тестване за популацията, само че при опция ще изпрати проби на България.

Това съобщи министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху в телефонен диалог с министър-председателя Бойко Борисов. Двамата водачи, които беседват за следващ път единствено в границите на месец, разискаха настоящата информация за разпространяването на COVID-19 и ограниченията за справяне със болестта.

Във фокуса на диалога бе значимостта на надеждните диагностични способи и методите на лекуване , водещи до положителни резултати при пациентите с ковид.

" COVID-19 е невиждано предизвикателство за света. Затова актуалният интервал изисква единение, взаимност и мощна отдаденост за спасяването на живота и здравето на жителите, както и за превъзмогване на социално-икономическите последствия от пандемията ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът срещна израелския си сътрудник с извършващата се метаморфоза в българската стопанска система в изискванията на пандемия. " Наши компании създават защитни дрехи, които покриват извънредно високи условия за сигурност и надеждност. Те към този момент са при българските лекари, сестри, лаборанти и чиновниците, застанали на първа линия в битката против COVID-19 ", уточни той.

Министър-председателят означи, че в резултат на взаимните старания на българската просвета и бизнес за броени дни у нас бяха основани защитни очила и шлемове от най-голям клас.
 Премиерът показа мобилно приложение за битка с корорнавируса, което коства 3 лв. Обновена
Премиерът показа мобилно приложение за битка с корорнавируса, което коства 3 лв.

Мобилното приложение демонстрира здравното положение на всички жители

" Капацитетът единствено в едно от предприятията е от по 200 000 броя месечно. Щом задоволим потребностите от значимите защитни средства в България, ще можем да помогнем и на други страни ", безапелационен бе министър председателят Бойко Борисов. По думите му въз основата на декларирания от компаниите потенциал у нас има опция за произвеждане на към 1 милион маски седмично.

В хода на диалога двамата водачи показаха вяра , че мобилизацията на международната медицина скоро ще даде резултат и COVID-19 ще се трансформира в преодолимо заболяване.

Друг акцент в диалога на Борисов и Нетаняху бе значимостта на приложените ограничаващи ограничения против разпространяването на COVID-19.

" Само по този начин можем да опазим здравето на жителите ни, колкото и мъчно да ни е сега ", посочи българският министър председател.

Пред Нетаняху Борисов акцентира, че редом с дейностите във връзка с опазването на здравето, държавното управление интензивно работи за подкрепяне на най-засегнатите браншове за превъзмогване на социално-икономическите последствия. " Тук ще ни е необходим доста мощен отговор, с цел да може да си върнем предходния метод на живот ", уточни Борисов.

Припомняме, п отвърдените случаи на COVID-19 у нас са 503. Починалите са 17, като 3 от случаите са от през днешния ден. Двама пациенти починаха в УМБАЛ " Света Анна " - мъже на 54 и на 86 години. По-рано бе обявено, че в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " е умряла 48-годишна жена .
 Минахме 500 открити с ковид: 503
Минахме 500 открити с ковид: 503

Трима пациенти починаха през днешния ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР