Израелските танкове са достигнали плажа в Газа в неделя късно

...
Израелските танкове са достигнали плажа в Газа в неделя късно
Коментари Харесай

Израелските танкове са достигнали плажа в Газа

Израелските танкове са достигнали плажа в Газа в неделя късно през нощта, оповестява немското издание „ Шпигел “. На този декор там не престават да идват камиони с помощи – през нощта са били позволени още девет, в това число и десетки военни лекари.

Хиляди хора нахлуха в филантропични хранилища в Газа, с цел да вземат брашно и съществени хигиенични артикули, оповестява Асошиейтед прес, базирайки се на източници от Организация на обединените нации. В отговор на рецесията близо три дузини камиона, пренасящи вода, медикаменти и храна, са пристигнали в палестинския анклав от Египет в събота и неделя.

Представители на разнообразни филантропични организации описаха ужасната нощ, която са претърпели

Министерството на здравеопазването в Газа заяви, че броят на жертвите измежду палестинците е надхвърлил 8000, като те са най-вече дами и деца. Това е обстановка без казус в десетилетията на израелско-палестинско принуждение, разясняват западните анализатори. И напомнят, че над 1400 души са починали от израелска страна, основно цивилни, убити по време на първичната офанзива на „ Хамас “ на 7 октомври.

Министърът на защитата на Израел упрекна „ Хамас “ в „ психическа операция “ във връзка с заложниците, откакто ислямисткото придвижване съобщи, че е готово да ги освободи в подмяна на всички палестински пандизчии в Израел, съобщи организация Франс прес.

Следващият стадий стартира, това е втората война за самостоятелност на Израел, разгласи Бенямин Нетаняху

„ Това е част от тяхната психическа операция, която тежи на цялата израелска нация. „ Хамас “ цинично употребява скъпите за нас хора и осъзнава болката и натиска, на които ни подлага “, съобщи Йоав Галант на среща със фамилиите на заложниците.

По последни данни на израелските управляващи към 239 души, отвлечени от бойци на „ Хамас “ по време на нападението на израелска територия на 7 октомври, се намират в линията Газа, оповестява и немското издание „ Шпигел “.

Бойците от ескадрила „ Невестулка “ се образоват в неповторими тунели, които симулират тези на терористичната формация

Ръководителят на „ Хамас “ в Газа Яхия Синуар съобщи в събота, че е подготвен „ неотложно да извърши замяна на държаните от неговото придвижване заложници против всички палестински пандизчии в Израел “. Според Клуба на палестинските пандизчии - съдружие, което пази техните права, към 5200 палестинци са в затвори в Израел, като 559 от тях излежават доживотни присъди.

„ Действията ни на терен са част от напъните ни да върнем заложниците. Ако „ Хамас “ не почувства боен напън, нищо няма да стане “, добави Галант.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР