Израелските специални части са щурмували в сграда в центъра на

...
Израелските специални части са щурмували в сграда в центъра на
Коментари Харесай

Израелски военни освободиха хора, взети за заложници от Хамас след ожесточена престрелка

" Израелските специфични елементи са щурмували в постройка в центъра на град Рафах в линията Газа и след яростна престрелка са освободили двама заложници, държани от въоръжени членове на палестинската терористична формация „ Хамас “ ", това заяви през днешния ден представителят на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) Даниел Хагари, представен от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1538
Това са първите цивилни заложници, освободени от израелски бойци след всеобщите убийства, осъществени от терористи от „ Хамас “ и други екстремистки групировки в Израел на 7 октомври предходната година. Тогава бяха убити 1200 души, а към 240 бяха взети за заложници.

Хагари съобщи, че интервенцията за спасяването на двамата заложници, мъже на 60 и 70 години, е подготвяна от известно време и се е чакало да настъпи комфортен миг. „ Това беше комплицирана избавителна интервенция под обстрел в сърцето на Рафах, учредена на мощно чувствителни и скъпи разследващи данни “, добави представителят.

Минута след щурма на постройката военновъздушните сили на Еврейската страна са нанесли удари в региона на Рафах, с цел да разрешат евакуиране на военните със избавените заложници.

Налице има спорна информация, която не може да бъде тествана по самостоятелен път, за броя на жертвите при интервенцията. Според следените от „ Хамас “ здравни управляващи на линията Газа 67 души са починали, а 160 са ранени, до момента в който локалните медии приказват за 52-ма починали.

Двамата заложници са в „ положително здравословно положение и са трансферирани за медицински проучвания в болница „ Тел Хашомер “ в град Шеба “, заяви представителят на ЦАХАЛ.  

 

Според Хагари 134-ма души към момента са държани като заложници в Газа, въпреки и израелски източници настояват, че към 30 към този момент не са измежду живите.

Спасителната интервенция се е провела, до момента в който Израел готви наземна атака в Рафах, ситуиран на границата с Египет.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР