Израелските специални части провеждат операция на територията на болница Насър

...
Израелските специални части провеждат операция на територията на болница Насър
Коментари Харесай

Хамас: Израел стартира масирано нашествие

Израелските специфични елементи организират интервенция на територията на болница " Насър " в южния град Хан Юнис в линията Газа, предадоха " Асошиейтед прес " и " Ройтерс ", като се позоваха на израелската войска.

Тя сподели през днешния ден, че разполага с достоверна информация, че в болничното заведение може да се намират телата на заложници, отвлечени при нападението на " Хамас " против Израел 7 октомври.

" Провеждаме прецизни избавителни интервенции - каквито сме провеждали и в предишното - като разследващите данни сочат, че може да се държат телата на заложници ", написа в изказването.

Контраадмирал Даниел Хагари, основният представител на израелските въоръжени сили, сподели, че интервенциите са " прецизни и лимитирани " и няма да има принудително изтегляне на медици и пациенти. Израел упреква " Хамас ", че употребява лечебни заведения и други цивилни обекти като жив щит за бойците си. 

Миналия месец заложничка описа на " Асошиейтед прес ", че тя и още десетина други пленници са били арестувани в болница „ Насър “. Международното право не разрешава ударите по болнични заведения, само че те губят отбраната си, в случай че се употребяват за военни цели. 

Говорителят на здравното министерство в линията Газа Ашраф ал Кидра съобщи, че Израел е стартирал " масирано настъпление ", при което има ранени бежанци, прикриващи се в болничното заведение. Той добави, че войската е наредила на медиците да реалокират всички пациенти в по-стара постройка, която не е подобаваща за лекуването им. 

" Мнозина не могат да се изтеглят, да вземем за пример тези с ампутирани долни крака, тежки изгаряния и възрастните ", съобщи той в изявление за катарския ефирен канал " Ал Джазира ". 

Междувременно, по данни на " Асошиейтед прес ", израелските сили нанасят втори ден въздушни удари по Южен Ливан, откакто убиха 10 цивилни и трима бойци на ливанската шиитска формация " Хизбула " в отговор на ракетна офанзива, умъртвила един и ранила още няколко израелски бойци. " Хизбула " не пое отговорност за вчерашния ракетен обстрел.

Преговорите за помирение в Газа сега наподобява, че са в застой, като министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху се закани да продължи настъплението, до момента в който " Хамас " не бъде разрушен и заложниците, пленени при офанзивите от 7 октомври, не бъдат върнати.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР