Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха днес, че са ликвидирали

...
Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха днес, че са ликвидирали
Коментари Харесай

Израелските въоръжени сили съобщиха, че са ликвидирали 18 екстремисти в Газа за последното денонощие

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оповестиха през днешния ден, че са ликвидирали „ почти 18 “ палестински екстремисти в линията Газа за последното денонощие, до момента в който не престават настъплението си в анклава, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

ЦАХАЛ заяви, че екстремистите са премахнати със снайперистки огън, както и с артилерийски и въздушни удари по време на военната интервенция в централната част на Газа.

Контролираните от екстремисткото придвижване „ Хамас “ здравни управляващи в Газа оповестиха, че 92 починали са докарани в болница за последното денонощие и 130 други са били ранени.  Те упрекнаха Израел, че е направил „ девет кланета на фамилии “.

Така броят на починалите в палестинския анклав доближава 31 645 души от началото на войната в Газа преди повече от пет месеца по данни на здравните управляващи. Около 73 680 души са били ранени за посочения интервал.

Смята се, че още починали и ранени остават под отломките, заяви палестински чиновник. Спасителните екипи не постоянно съумяват да ги доближат поради яростните боеве.

ДПА отбелязва, че не може да удостовери огласената от ЦАХАЛ и от следените от „ Хамас “ здравни управляващи информация посредством самостоятелен източник.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР