Израелските сили убиха най-малко девет палестинци и раниха още десетки

...
Израелските сили убиха най-малко девет палестинци и раниха още десетки
Коментари Харесай

Израел уби най-малко девет палестинци в окупирания Западен бряг

Израелските сили убиха минимум девет палестинци и раниха още десетки при нощни набези в окупирания Западен бряг.

Поне петима бяха убити в Дженин, където израелските военни взривиха домовете на двама търсени палестинци и унищожиха минимум три паметника в и покрай бежанския лагер в Дженин, споделиха локални източници пред Ал Джазира в петък.

Продължавайте да четете

лист от 1 детайл Изгледът: Вътре в възходящото принуждение на израелските заселници на Западния бряг завършек на списъка

Нападението, което е шесто за последните две седмици в Дженин, стартира към 22:00 GMT и продължи към девет часа, споделиха източниците.

Бежанският лагер в Дженин от дълго време се преглежда като бастион на палестинската опозиция, изключително през последните две години, когато бойците започнаха да работят в тандем, с цел да се изправят против израелските окупационни сили.

В бежанския лагер ал-Фауар, южно от Хеброн, израелските сили се изправиха против палестинците в продължение на близо три часа, убивайки двама души и ранявайки минимум петима, споделиха медицински източници пред Ал Джазира.

Израелските сили задържаха минимум трима палестинци, в това число родителите на търсен палестинец – тактичност, която употребяват от години, с цел да оказват напън върху палестинците да се предадат – съгласно локални източници.

В бежанския лагер Каландия северно от окупирания Източен Йерусалим един палестинец беше погубен, а няколко други бяха ранени при нахлуване рано сутринта.

Още един палестинец умря от раните, които получи в сряда по време на израелска офанзива против Наблус.

Израелските сили сега нахлуват в Тулкарм и борбите не престават.


Израел окупира Западния бряг от арабско-израелската война през 1967 година и неговите сили постоянно правят нахлувания в палестинските общности там.

Насилието на Западния бряг нараства от началото на предходната година, белязано от чести армейски набези, офанзиви от израелски заселници и палестински офанзиви против израелски сили и заселници.

Повече от 140 палестинци от Западния бряг са били убити от началото на войната в Газа на 7 октомври, откакто бойци на Хамас нахлуха над границата, убивайки повече от 1400 души, най-вече цивилни, съгласно израелските управляващи.

Оттогава здравното министерство на Газа споделя, че повече от 9000 души са били убити при бомбардировките на Израел, две трети от които дами и деца.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР