Израелските сили се изтеглиха тази нощ от няколко района на

...
Израелските сили се изтеглиха тази нощ от няколко района на
Коментари Харесай

Израелските сили се изтеглят от град Газа след офанзивата, която остави десетки убити

Израелските сили се изтеглиха тази нощ от няколко региона на град Газа след едноседмична яростна военна атака, съобщи Ройтерс като се базира на локални поданици и избавителните служби. Операцията остави десетки убити хора, а също къщи и пътища в руини в най-гъстонаселения град в анклава.
Десет месеца след началото на израелската военна акция, чиято цел е елиминирането на „ Хамас “, офанзивата в град Газа стартира в миг, когато подкрепяните от Съединени американски щати медиатори се пробват да завършват спокойно съглашение, което да докара до прекъсване на огъня и освобождение на израелските заложници, отвлечени от палестинските бунтовници по време на офанзивата им от 7 октомври.
Гражданската работа за изключителни обстановки в Газа заяви, че екипите са разкрили над 60 тела на палестинци, убити от израелските сили през миналата седмица. Те са открити от зоната от квартал " Тел ал Хава " до квартал " Сабра ".
Повечето поданици и избавителни екипи споделиха, че до момента в който израелските сили са се изтегляли от някои зони, израелски снайперисти и танкове са траяли да управляват по-високите елементи на града, като са предизвестили хората към момента да не се връщат по домовете си.  
„ Тела са разпръснати по улиците, раздрани тела, има тела на цели фамилии, открити са и телата нацяло семейство в дом, който е бил изцяло опожарен “, сподели пред следените от „ Хамас “ медии представителят на службата за гражданска отбрана в линията Газа Махмуд Базал.
Израелската войска заяви през вчерашния ден, че силите й в град Газа са работили за очистване на качествата на Хамас в града, и че тя „ съблюдава интернационалното право и взема вероятните ограничения, с цел да понижи вредите върху мирното население “. Военните прибавят, че това не може да се каже за „ Хамас “.
Въоръжените крила на „ Хамас “ и " Ислямски джихад " споделиха, че са водили яростни борби против израелските сили, като са ги атакували с противотанкови ракети и минохвъргачки, при което са умъртвили и ранили доста хора. До момента израелската войска не е коментирала тези изказвания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР