Израелските сили се биеха срещу палестински екстремисти в двата най-големи

...
Израелските сили се биеха срещу палестински екстремисти в двата най-големи
Коментари Харесай

Боевете се водят в най-големите градове на Газа на фона на опасения от масово разселване на хора

Израелските сили се биеха против палестински екстремисти в двата най-големи града в Газа в понеделник, като цивилни към момента се укриват по фронтовите линии даже след солидни талази на разселване през обсадената територия.

Израел даде обещание да продължи да се бие, до момента в който не в профил Хамас от власт, демонтира военния му потенциал и върне всички десетки заложници, които към момента се държат от палестински екстремисти, откакто бяха хванати по време на изненадващата офанзива в Израел на 7 октомври, която разпали войната.

Съединени американски щати предоставиха непоколебима дипломатическа и военна поддръжка за акцията, макар че приканиха Израел да сведе до най-малко цивилните жертви и по-нататъшното всеобщо разселване.

Войната умъртви хиляди палестински цивилни и прогони близо 85 % от 2,3-милионното население на територията от домовете им. южния град Хан Юнис, където израелските сухопътни сили откриха нова линия на офанзива предходната седмица, а борбите към момента се водят в елементи от град Газа и построения б...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР