Израелските сили са установили контрол над бастион на Хамас в

...
Израелските сили са установили контрол над бастион на Хамас в
Коментари Харесай

Израелските сили са установили контрол над бастион на Хамас в Газа

Израелските сили са открили надзор над бастион на " Хамас " в град Газа, включваща повече от 30 здания, подземни бункери и тунели, ситуирани наоколо до жилищни здания, учебни заведения и лечебни заведения, оповестиха от Израелските сили за защита (ЦАХАЛ), представени от израелската новинарска организация ТПС.

Според ЦАХАЛ източният боен пост на " Хамас " в град Газа включвал 37 здания, в които имало оперативни командни и контролни пространства.

Подземният комплекс, открит от бойците, е бил с дълбочина 20 метра. Той е включвал огромни оперативни пространства и скривалища за водачите на " Хамас ". Военнослужещите са разкрили доста оръжия и устройства за връзка.

Освен това са били открити открити пет свързани между тях тунелни шахти. В една от шахтите силите на подразделението " Шалдаг " са влезнали в битка и са ликвидирали терористи на " Хамас ".

Военни инженери са унищожили целия тунел. На повърхността израелските сили са набелязали една съответна постройка от бастиона за целеустремено нахлуване, по време на което са обстрелвани от терористи от горните ѝ етажи. Израелците са отвърнали на огъня, до момента в който са евакуирали ранените военнослужещи. Терористичният отряд е бил премахнат по време на битката. При интервенцията са били убити трима израелски военнослужещи.

Най-малко 1200 души починаха 7 октомври при нападенията на " Хамас " против израелски обитаеми места наоколо до границата с Газа. Смята се, че броят на мъжете, дамите, децата, военнослужещите и чужденците, държани в плен в Газа от " Хамас ", е 129. Други остават в неопределеност, защото израелските управляващи не престават да разпознават трупове и да търсят човешки остатъци.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР