Израелските сили са убили трима от синовете на лидера на

...
Израелските сили са убили трима от синовете на лидера на
Коментари Харесай

Синовете на лидера на Хамас са убити без предварително координиране с премиера Нетаняху

Израелските сили са умъртвили трима от синовете на водача на „ Хамас “ Исмаил Хания при въздушен удар в Газа, без преди този момент да се съветват с висшите си командири или с политическите водачи на страната, в това число с премиера Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, оповестиха през днешния ден израелски медии, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Позовавайки се на висши израелски длъжностни лица, осведомителна организация „ Уала “ заяви, че нито Нетаняху, нито министърът на защитата Йоав Галант са били известени преди удара, съгласуван сред Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) и разследващата организация „ Шин Бет “.

Съобщава се, че Амир, Мохамед и Хазем Хания са станали цел като бойци на придвижването „ Хамас “, а не тъй като са били синове на политическия му водач. Израелските въоръжени сили не разясниха данните, че четири от внуците на Хания също са били убити.

Нито ЦАХАЛ, нито администрацията на премиера са коментирали новината на „ Уала “.

Убийството на роднините на Хания евентуално ще усложни договарянията за прекъсване на боевете в Газа в подмяна на завръщането на 133 израелски заложници, които още са в плен в обсадения анклав.

Хания съобщи, че „ Хамас “ има „ ясни и характерни претенции “ за постигането на каквото и да е прекъсване на огъня.

„ Врагът се заблуждава, в случай че си мисли, че атакувайки моите синове в разгара на договарянията и преди придвижването да изпрати отговор, ще накара „ Хамас “ да промени позицията си “, съобщи през вчерашния ден Хания.

„ Хамас “ упорства за завършек на израелското нахлуване, за евакуиране на израелските сили от Газа и за разрешаване на прокудените от спора палестинци да се върнат по домовете си.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР