Израелските сили са пребили и арестували кореспондента на Ал Джазира“

...
Израелските сили са пребили и арестували кореспондента на Ал Джазира“
Коментари Харесай

Журналист на „Ал Джазира“ е пребит и арестуван от израелски военни

Израелските сили са пребили и арестували кореспондента на „ Ал Джазира “ Исмаил Алгул в болничното заведение „ Ал Шифа “ в Ивицата Газа. Това предават от арабската телевизионна компания и приканват за освобождението му.

„ Медийната мрежа „ Ал Джазира “ упорства за незабавното освобождение на своя сътрудник и другите публицисти, които са били арестувани дружно с него, и държи окупационните сили изцяло виновни за тяхната сигурност “, се споделя в изказване на канала.

„ Исмаил Алгул беше задържан тази заран в болница „ Ал-Шифа “ дружно с няколко публицисти, до момента в който отразяваше нападението на израелските окупационни сили. Според очевидци Исмаил е бил грубо пребит и отведен на незнайно място “, се споделя още в известието.

Анонимен източник на „ Ал Джазира “ споделя пред Агенция Франс Прес, че са задържани още петима души, в това число сътрудници от снимачния екип на Алгул. Миналия месец малкия екран упрекна Израел, че редовно нападна чиновници на " Ал Джазира ", работещи в Газа.

Израелските отбранителни сили започнаха военни дейности в лечебното заведение в Газа и ги дефинираха като „ високопрецизна интервенция в лимитирани елементи “ на болничното заведение. Твърдението е, че лечебното заведение се употребява за набези от страна на членове на „ Хамас “, предава БТВ.

Със същия претекст болничното заведение беше щурмувана от израелски военни и при започване на интервенцията им в Северна Газа. В „ Ал Шифа “ има доста пациенти и цивилни, потърсили леговище от бойните дейности в северните елементи на Ивицата Газа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР