Израелските сили са нацелили системата от слънчеви панели в сграда

...
Израелските сили са нацелили системата от слънчеви панели в сграда
Коментари Харесай

Израелските сили са нацелили слънчеви панели в болницата al-Shifa в Газа

Израелските сили са нацелили системата от слънчеви панели в постройка в болничния комплекс al-Shifa, най-голямата болница в линията Газа, която към този момент е на ръба на колапса с привършване на горивото, водата и медикаментите.

Репортаж от Хан Юнис в Газа, Тарек Абу Азум от Ал Джазира сподели, че безмилостните бомбардировки на Израел не престават да ескалират в северните и централните региони на обсадения анклав.

Продължете да четете

лист от 3 детайла „ Баща ми е липсващ “: Израел арестува пациенти от Газа в болница в Йерусалим Тийнейджър, заловен в капан в Газа, подлага на критика неналичието на помощ от Канада Южна Африка се причислява към дипломатическия протест на Израел за войната в Газа завършек на списъка

„ Този ​​път те [израелските сили] унищожиха слънчевите панели, конфигурирани на покрива на постройката на болничното заведение ал-Шифа “, сподели Абу Аззум.

„ Това е ясна офанзива, която унищожи слънчевите панели, които обезпечават електричество на основните отделения на болничното заведение. Това ще утежни актуалната обстановка в болничното заведение al-Shifa с продължаващата рецесия с привършване на горивото в болничното заведение.

„ Това ще спре даването и на други услуги, в това число вода за хилядите хора, живеещи в този комплекс “, добави той.

Палестинското радио Al-Aqsa също удостовери известията за системата от слънчеви панели на болничното заведение, която е ударена от Израел.

Насочване към лечебни заведения

Израел продължи тежкия обстрел покрай няколко лечебни заведения в линията Газа, до момента в който спорът навлизаше в четвъртата си седмица.

В неделя неналичието на гориво и огромен брой ранени палестинци, идващи в болница ал-Шифа, доведоха до преместването на родилното поделение в частната интернационална болница ал-Хелоу. Районът покрай ал-Шифа също означи изключително тежки удари в неделя.

По-рано същия ден израелска офанзива извърши покрай болница Ал-Кудс в град Газа, ранявайки минимум 14 души и повреждайки постройката.

Болници и коли за спешна помощ бяха атакувани няколко пъти от началото на израелските офанзиви на 7 октомври, убивайки пациенти, разселени цивилни, укриващи се в оборудванията, както и здравни служащи.

Според Световната здравна организация 39 здравни заведения са били развалени от началото на войната. Болниците също бяха принудени да затворят или пресечен услугите си, откакто доставките на електричество и гориво бяха прекратени.

Най-малко 10 022 палестинци, в това число 4008 деца, са били убити в линията Газа от началото на последната война, заяви Министерството на здравеопазването на Газа в понеделник, до момента в който цели квартали са превърнати в отломки. Повече от 1400 души бяха убити при офанзиви на Хамас против Южен Израел на 7 октомври, които започнаха войната.

Близо 1,5 милиона души, повече от половината население, в този момент са вътрешно разселени в Газа, съгласно Организация на обединените нации.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР