Израелските сили провеждат операция срещу Хамас в болница Аш Шифа

...
Израелските сили провеждат операция срещу Хамас в болница Аш Шифа
Коментари Харесай

Израелските сили нахлуха в най-голямата болница в Газа, която е команден център на Хамас

Израелските сили организират интервенция против " Хамас " в болница " Аш Шифа " в Газа, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Израелската войска съобщи по-рано, че е " уведомила съответните управляващи в Газа, че всички военни действия в болничното заведение би трябвало да бъдат прекъснати в границите на 12 часа ", само че това " за жалост не се случи ".

Тел Авив посочи, че интервенцията визира съответен регион на болничното заведение и участващите в нея сили са минали особено образование, с цел да могат да работят в сходна конюнктура. Сред тях има медицински екипи, които са доставили здравно съоръжение и храна за бебета, както и говорещи арабски военнослужещи.

The IDF’s precise and targeted operation against Hamas in the Shifa Hospital is still ongoing.

We can now confirm that incubators, baby food and medical supplies, provided by the IDF, have successfully reached the hospital.

Our medical team and Arabic speaking soldiers are on…
— Israel Defense Forces (@IDF)

Операцията се организира заради " оперативна нужда " и се базира на разследващи данни, прибавиха още израелските сили, като приканиха силите на " Хамас " в болничното заведение да се предадат.

Израелската войска счита, че групировката използва болничното заведение, с цел да укрива стратегическа инфраструктура, а популацията се употребява като " жив щит ". Вчера Белият дом поддържа изказванията на израелския си съдружник и съобщи, че " Хамас " и другата палестинска ислямистка формация - " Ислямски джихад ", имат " команден и надзорен център в болница " Аш Шифа ". 

" През последните няколко седмици неведнъж посочвахме, че продължаването на потреблението на болница " Аш Шифа " за военни цели от страна на " Хамас " ще докара до преустановяване на нейната отбрана по силата на интернационалното право ", съобщи нощес представителят на израелската войска Даниел Хагари.
" Хамас ": Байдън е виновен за нахлуването на Израел в " Аш Шифа "
" Хамас " отхвърли обвиненията, че употребява пациентите като " жив щит "  и съобщи, че " тези изказвания дават зелена светлина на израелските окупатори да извършат по-нататъшни брутални кланета, ориентирани против лечебни заведения, за заличаване на здравната система на Газа ".

Групировката обвини президентът на Съединени американски щати Джо Байдън за продължаващата израелска интервенция в " Аш Шифа ".

" Държим окупатора (Израел - бел. ред.) и президента Байдън напълно виновни за нападението на израелската войска против медицинския комплекс " Аш Шифа ".  " Предупреждаваме, че в болничното заведение може да се стигне до всеобщо ликвидиране ", съобщи още министерството на " Хамас ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР