Израелските сили обсадиха още две болници в Газа, поставяйки медицински

...
Израелските сили обсадиха още две болници в Газа, поставяйки медицински
Коментари Харесай

Израел постави под обсада още две болници в Газа

Израелските сили обсадиха още две лечебни заведения в Газа, поставяйки медицински екипи под тежък огън. Това заяви Палестинският червен полумесец, представен от " Ройтерс ".

На собствен ред Израел уточни, че е заловил 480 екстремисти в продължаващите конфликти в

Израелските сили настояват, че лечебни заведения в палестинския анклав, където войната продължава над пет месеца, постоянно са били употребявани като замъци на бойци на " Хамас ". Палестинската формация и медицинският личен състав отхвърлят ​​тези обвинявания.

Палестинският червен полумесец заяви, че един от чиновниците му е бил погубен, когато израелските танкове ненадейно са се върнали в регионите към лечебните заведения Ал-Амал и Насър в град Хан Юнис , измежду тежки бомбардировки и пукотевица.

Израелските сили с бронирана техника затвориха болница Ал-Амал и направиха обширни интервенции с булдозер наоколо до нея, посочат от Червения полумесец и прибавят: " Всички наши екипи са в изключителна заплаха сега и са изцяло блокирани ".
 Продължават боевете към болница Ал-Шифа, гинат пациенти
Продължават боевете към болница Ал-Шифа, гинат пациенти

Израел е ликвидирал над 170 бойци

Отбелязва се, че израелските сили изискват цялостна евакуация на личния състав, пациентите и разселените там хора от пространствата на Ал-Амал и изстрелват димни бомби в региона, с цел да прогонят жителите му.

Израелската войска прецизира, че нейните сили нанасят удари по " инфраструктура " в Хан Юнис, употребена като събирателен пункт за доста екстремисти. " Хамас " отхвърля да употребява лечебни заведения за военни цели и упреква Израел във военни закононарушения против цивилни цели.

Министерството на здравеопазването в Газа заяви, че десетки пациенти и медицински личен състав са били арестувани от израелските сили в Ал-Шифа в град   Газа в северната част на анклава, който от седмица е под израелски надзор.
 Израелските сили заловили стотици терористи в болница Ал-Шифа
Израелските сили заловили стотици терористи в болница Ал-Шифа

Сред арестуваните са редица военни командири на " Хамас " и " Ислямски джихад "

Ал-Шифа е едно от дребното здравни заведения в Северна Газа, които към момента най-малко отчасти работят, и - сходно на други - също е приютявало някои от близо 2-та милиона цивилни - над 80% от популацията на Газа - разселени от войната.

Жителите на Хан Юнис осведомиха, че израелски танкове са настъпили и в западен квартал покрай болница Насър под прикритието на мощен огън по въздух и земя.

В Рафах - най-южният град на Газа, който се трансформира в последно леговище за половината от разселеното население на Газа, израелски въздушен удар по къща умъртви седем души.

Най-малко - от които 84 през последните 24 часа - а 74 518 са ранени при офанзивата на Израел в анклава от 7 октомври насам.
 Израел подреди цялостна евакуация на цивилните от болница Ал-Шифа
Израел подреди цялостна евакуация на цивилните от болница Ал-Шифа

Над 140 членове на Хамас са убити на територията на болницата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР