Израелските сили не бомбардират безразборно ивицата Газа, заяви военният говорител

...
Израелските сили не бомбардират безразборно ивицата Газа, заяви военният говорител
Коментари Харесай

Израелската армия отрече да бомбардира безразборно ивицата Газа

Израелските сили не бомбардират безсистемно линията Газа, съобщи военният представител Ричард Хехт, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Въпреки че призна, че израелските въздушни удари по палестинската територия са " по-големи " от когато и да било, Хехт сподели, че всички изумени цели са били взети на прицел " въз основата на разследваща информация ".

По думите му при всеки случай армията е получила характерна информация за това къде се крият палестински бойци. Хехт добави, че задачата на офанзивите е да бъде унищожена инфраструктурата на ислямистката формация " Хамас ", която ръководи линията Газа.

Обстановката за цивилните в Газа става все по-несигурна, отбелязва ДПА. По информация на Организация на обединените нации към 339 000 души са избягали от домовете си в дребния крайбрежен анклав.

Израелският министър на енергетиката Израел Кац съобщи, че възобновяване на главните комунални услуги за цивилното население в линията Газа е обвързвано с освобождението на израелските заложници, държани от " Хамас ".

" Нито един ключ за електричество няма да бъде завъртян, нито един кран за вода няма да бъде отворен и нито един камион с гориво няма да влезе, до момента в който израелските заложници не се върнат вкъщи ", написа Кац в платформата " Екс " (доскоро " Туитър " ).


Хуманитарни жестове ще се вършат единствено в подмяна на филантропични жестове, добави той и предизвести, че никой не би трябвало да " проповядва морал " на Израел.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР