Израелските сили навлязоха по-дълбоко в лагера Джабалия в северната част

...
Израелските сили навлязоха по-дълбоко в лагера Джабалия в северната част
Коментари Харесай

Израел нахлу в Джабалия и бомбардира Рафах, където загинаха петима

Израелските сили навлязоха по-дълбоко в лагера Джабалия в северната част на Газа във вторник, опустошавайки жилищни квартали с танкови и въздушни бомбардировки, вследствие на което починаха минимум петима души в южния град Рафах , предава " Ройтерс ".

Едновременните израелски офанзиви против северните и южните краища на линията Газа този месец провокираха ново изселване на стотици хиляди хора, напускащи домовете си.

В Джабалия, просторен бежански лагер, издигнат за разселени цивилни преди 75 години , израелската войска употребява булдозери, с цел да разчисти магазини и имущество наоколо до локалния пазар, споделиха очевидци.

Израел сподели, че се е върнал в лагера, където твърдеше, че е разрушил " Хамас " преди месеци, с цел да попречи на групировката, която управлява Газа, да възвърне военните си интервенции там.

Здравните управляващи и Гражданската работа за изключителни обстановки в Газа оповестиха, че десетки тела са останали заклещени под руините на къщи и по пътищата в Джабалия, само че избавителните екипи не са съумели да стигнат до тях.

" Израел срутва лагера върху главите на хората, бомбардировките в никакъв случай не стопират и светът приканва повече храна да влезе в Газа. Искаме да спасим животи, а не спомагателна храна ", сподели Абу Ел-Насър, гражданин на Джабалия, който избяга в близкия град Газа.

Повече от 35 000 палестинци са били убити във войната , която към този момент е в осмия си месец, съгласно министерството на опазването на здравето в Газа. Най-малко 10 000 други са изчезнали и се счита, че са блокирани под разрушени здания, се споделя в известието.
 810 000 души са избягали от Рафах за две седмици
810 000 души са избягали от Рафах за две седмици

На фона на известия за продължаващи израелски военни интервенции

Израел се стреми да изкорени " Хамас ", откакто бойци от групировката нахлуха в Южен Израел на, убивайки 1200 и вземайки повече от 250 заложници, съгласно израелските данни.

Войната опустоши пренаселения крайбрежен анклав, разрушавайки къщи, учебни заведения и лечебни заведения и създавайки тежка филантропична рецесия.

В резюме на военната си активност през миналия ден израелските отбранителни сили обявиха, че са разрушили " към 70 терористични цели " в цялата Ивица Газа , в това число военни комплекси, места за предпазване на оръжия и хранилища, ракетни установки и наблюдателни постове.

Жители и медицински чиновници споделиха, че израелски танкове обсаждат болница Ал-Ауда в Джабалия за трети ден и са разкрили огън против болница Камал Адуан в близкия град Бейт Лахия, споделиха медици.

На север въздушен удар против къща в Джабалия умъртви минимум трима души през нощта. На юг въздушни удари убиха три деца в къща в Хан Юнис и минимум петима души, в това число три деца, в дом в Рафах.

На изток от Хан Юнис жителите споделиха, че бягат от град Хузаа, откакто израелските войски започнаха лимитирано навлизане в източния завършек на територията, преминавайки с булдозер граничната ограда.

Израел продължава интервенциите си в Рафах в южния завършек на Газа , където повече от половината от 2,3-милионното население на територията е потърсило леговище, откакто е било разселено от региони по на север.

Израел даде обещание да продължи с нападението на Рафах, с цел да изкорени четирите останали батальона от бойци на Хамас, които се крият там.
 Израелската войска нахлува в Дженин на Западния бряг
Израелската войска нахлува в Дженин на Западния бряг

Армията сподели, че това е интервенция против екстремисти и че няколко палестински въоръжени мъже са били застреляни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР