Израелските сили и бойците на Хамас водят ожесточени престрелки по

...
Израелските сили и бойците на Хамас водят ожесточени престрелки по
Коментари Харесай

Боевете в Газа продължават, ООН буксува с хуманитарната помощ

Израелските сили и бойците на " Хамас " водят яростни престрелки по улиците на втория по величина град в Газа , оповестява " Ройтерс ".

На този декор Организация на обединените нации отсрочи гласуването на опит за увеличение на доставките на помощ за палестинския анклав, изправен пред филантропична злополука.

Кампанията на Израел за очистване на " Хамас " след клането на 7 октомври трансформира крайбрежния анклав в руини, докара до всеобщ апетит и бездомност и аргументи

Подложен на външен напън да избегне убийството на почтени, израелският министър председател Бенямин Нетаняху се зарече, че до момента в който подкрепяната от Иран формация " Хамас " не освободи останалите 129 заложници, които държи в Газа, и не бъде унищожена.

Вчера гласуването в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за установяване на доставките на помощ беше отсрочено с още един ден, защото се водят договаряния в опит да бъде избегнато за деяние по отношение на продължаващата два месеца война сред Израел и " Хамас ".

15-членният съвет в началото щеше да гласоподава резолюция, направена от Обединените арабски емирства, в понеделник. Гласуването обаче неведнъж бе отлагано, защото дипломати настояват, че ОАЕ и Съединени американски щати се пробват да реализират единодушие по отношение на преустановяване на военните дейности и предложение за мониторинг на помощта от Организация на обединените нации.
 Израел податлив на помирение в Газа
Израел податлив на помирение в Газа

За да освободи заложниците си

На въпроса дали се приближават до съглашение, посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд отвърна: " Опитваме се, в действителност ".

Конфликтът се популяризира оттатък Газа, в това число където йеменските хути нападнаха търговски кораби с ракети и дронове, което докара до основаването на многонационална военноморска интервенция за отбрана на комерсиалните пътища.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи в Бахрейн, че ще бъдат извършени в южната част на Червено море и Аденския залив, които обгръщат основен международен транспортен маршрут.
 NYT: Съединени американски щати чакат Израел да промени тактиката си след три седмици
NYT: Съединени американски щати чакат Израел да промени тактиката си след три седмици

Шефът на Пентагонът е провел значими диалози в Йерусалим в понеделник

" Това е интернационално предизвикателство, което изисква групови дейности ", уточни той.

Хутите се заканиха, че ще продължат да нападат търговски кораби по основния търговски път.

" Нашата позиция в поддръжка на Палестина и линията Газа ще остане до края на обсадата и до изпращането на храна и медикаменти, поддръжката ни за потиснатия палестински народ остава непрекъсната ", акцентира представителят на хутите Мохамед Абдулсалам. Той посочи, че единствено израелски кораби или такива, плаващи към Израел, ще бъдат обект на офанзивите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР