Израелските самолети удариха две клетки на Хизбула в Ливан рано

...
Израелските самолети удариха две клетки на Хизбула в Ливан рано
Коментари Харесай

На живо: Израел нанася удари по Газа, Ливан през нощта, докато Нетаняху свиква генерали

Израелските самолети удариха две кафези на Хизбула в Ливан рано в понеделник, които възнамеряваха да изстрелят противотанкови ракети и ракети към Израел, сподели армията на израелската войска, до момента в който боевете пламнаха през общата граница на двете страни.

Последните вести в резюме: Египетският боен представител в неделя сподели, че неустановен брой гранични чиновници са претърпели „ леки пострадвания “ от „ фрагменти от снаряд, инцидентно изстрелян от израелски танк “. Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, UNRWA, сподели, че 29 от чиновниците й са били убити в Газа от 7 октомври.

Макрон ще посети Тел Авив във вторник, с цел да се срещне с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, заяви офисът на френския президент в неделя вечерта. В неделя минаха няколко филантропични камиона, ден откакто 20 камиона превозваха здравна помощ, храна и вода в Ивицата Газа. Правителството на Хамас сподели в неделя, че минимум 55 души са били убити през нощта при набези в линията Газа, откакто Израел разгласи, че ускорява ударите. Двама „ терористични сътрудници “ от Хамас и Ислямски джихад бяха убити при израелски въздушен удар против джамия в Дженин на Западния бряг, сподели в неделя израелски боен представител.

Лидерите на Съединените щати, Канада, Франция, Германия, Италия и Англия в неделя подчертаха поддръжката си за Израел и правото му да се пази, само че също по този начин го приканиха да се придържа към интернационалното филантропично право и да пази цивилните. Броят на смъртните случаи в Газа набъбна до 4651 според последните данни на ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа. Официалният брой на хората, убити при офанзивата на Хамас от 7 октомври, не е ревизиран от събота; остава на 1400.

Ако блогът онлайн не се появи незабавно, апелирам, опреснете страницата.

Ключови събития от неделя, 22 октомври:

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън свика среща на по този начин наречената петорка - Съединени американски щати, Франция, Англия, Германия и Италия - плюс Канада след диалог с министър-председателя Бенямин Нетаняху от Израел.

Вторият ескорт с помощ, предопределен за обезверени палестински цивилни, доближи Газа в неделя, до момента в който Израел разшири офанзивите си, с цел да включи цели в Сирия и окупирания Западен бряг.

Палестинският водач на Хамас Исмаил Ханийе и иранският външен министър Хосейн Амирабдолахян разиска в диалог късно в неделя средствата за прекъсване на „ бруталните закононарушения “ на Израел в Газа, се споделя в изказване на Хамас.

Прочетете нашия блог, с цел да видите по какъв начин се развиха събитията от деня.

(FRANCE 24 с AFP, AP и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР