Израелски войници убиват палестинец по време на набег на Западния бряг

...
Израелски войници убиват палестинец по време на набег на окупирания
Коментари Харесай

Израелски войници убиват палестинец по време на набег на окупирания Западен бряг, което според палестинското министерство на здравеопазването е последното кръвопролитие в един от най-ожесточените участъци на израелско-палестинския конфликт от години.

Официалната палестинска информационна агенция "Уафа" съобщи, че мъжът е бил убит в бежанския лагер "Ал-Ейн" близо до град Наблус на Западния бряг по време на сблъсъци с войските, които обградили къща в лагера.

"Млад мъж почина от раните си, докато окупационните сили щурмуваха град Наблус по обяд (09:00 ч. по Гринуич)", заявиха от министерството. "Мъченикът, Мохамед Абд ал-Хаким Нада, е бил прострелян в гърдите."

Израелската армия заяви, че е влязла в лагера и е арестувала "заподозрян боец".

Вафа заяви, че друг мъж е бил убит по време на сблъсъци с войските, които обкръжили къща в бежанския лагер.

Палестинската бойна група "Бригадите на мъчениците Ал-Акса" заяви, че нейни бойци са "устроили засада на подразделение на специалните сили в алеите на лагера Ал-Ейн ... и са успели да нанесат поражения" сред израелските войници.

В изявление в канала си в Телеграм групировката, която е свързана с движението "Фатах" на палестинския президент Махмуд Абас, не уточнява дали загиналият е бил неин боец.

Палестинската групировка "Хамас", която контролира блокираната Ивица Газа, осъди това, което според нея е "ционистко престъпление в Наблус".

Инцидентът в сряда стана ден, след като израелските войски убиха трима палестински въоръжени мъже, които откриха огън по войници близо до Наблус. От Хамас заявиха, че тримата са били членове на въоръженото им крило.

Насилието в окупирания Западен бряг рязко нарасна от миналата година насам, когато Израел започна да извършва почти ежедневни рейдове, довели до стотици арести и убийства.

През последните месеци на Западния бряг се наблюдава и смесица от увеличаване на броя на местните въоръжени палестински групи, които извършват стрелби срещу израелски войници и заселници.

По-рано този месец при най-силното нахлуване на Израел в Западния бряг от близо две десетилетия насам бяха убити 12 палестинци и един израелски войник.

Досега през тази година на Западния бряг са убити повече от 161 палестинци - най-големият брой жертви от повече от десетилетие.


Източник: "Св: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР