Израелски войници убиха днес палестинец при престрелка на окупирания Западен

...
Израелски войници убиха днес палестинец при престрелка на окупирания Западен
Коментари Харесай

Израелски войници убиха палестинец при престрелка на Западния бряг

Израелски бойци убиха през днешния ден палестинец при престрелка на окупирания Западен бряг, заяви палестинското министерство на опазването на здравето, представено от АП и Българска телеграфна агенция.

Сблъсъкът станал при разрушаването на дома на различен палестинец, който умъртви трима израелци при нахлуване по-рано тази година.

Раед Хазем откри огън в бар в Тел Авив през април. След това той бе погубен от израелските сили за сигурност.

Израелската войска заяви, че при разрушаването на жилището на Хазем в град Дженин, на окупирания Западен бряг, " избухнали безредици ". Израелските бойци били замеряни с камъни, също така палестинци хвърляли запалителни бомби и стреляли по тях. Тогава военните били принудени да отвърнат на огъня.

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че при сраженията е умрял 29-годишен мъж, а други 16 души са били ранени. Палестинска осведомителна организация Уафа разпознава убития като Мохамед Муса Сабане. Засега не е ясно дали той е бил въоръжен и е взел участие в конфликтите.

Израелските управляващи настояват, че разрушаването на домовете на палестински нападатели предотвратява бъдещи офанзиви, само че правозащитни групи преглеждат тази процедура като форма на групово наказване, отбелязва АП.

От месеци Израел прави съвсем всеки ден арести на Западния бряг след поредност смъртоносни набези против израелци по-рано тази година, при които починаха 19 души. През този интервал бяха убити и десетки палестинци, доста от които бойци на групировки и участници в конфликти, само че и цивилни, в това число един, който по нехайство карал в зона на сражения, и репортерката на телевизия Ал Джазира Ширин Абу Акле.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР