Израелски войници са простреляли и ранили 25 палестинци при протест

...
Израелски войници са простреляли и ранили 25 палестинци при протест
Коментари Харесай

Израел пак стреля по палестинци, ООН осъжда прекомерната сила

Израелски бойци са простреляли и ранили 25 палестинци при митинг на границата сред Ивицата Газа и Израел, часове откакто висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида разкритикува еврейската страна за потреблението на " несъразмерна мощ " против стачкуващи в региона през последните седмици, оповестява " Ройтерс ".

Израелските бойци също по този начин са употребявали сълзотворен газ в лимитираната зона от палестинската страна на 40-километровата гранична ограда, в опит да отхвърлен стачкуващите от ограждението.

 Израел отхвърля присъединяване в убийството на члена на
Израел отхвърля присъединяване в убийството на члена на " Хамас " в Малайзия

Палестинците упрекват израелската загадка работа " Мосад "

Хиляди палестинци са взели участие в митинга под наслов " Марш на завръщането ", който се организира за пета поредна седмица. Палестински протестиращи и израелски бойци са влезнали в конфликти също по този начин и в Хеброн, като се оповестява за един леко ранен.

We asked some Israelis about their opinion on Gaza's protests. Here's what they had to say: pic.twitter.com/cSw7HaKYDe
— Al Jazeera English (@AJEnglish) April 27, 2018

Комитетът, организиращ митингите, съобщи, че маршът през тази седмица е отдаден на " бунтовната юноша ", с цел да уважи хилядите младежи, които идват да стачкуват всяка седмица в региона на граничната ограда.

Протестите ще продължат даже след 15 май, деня, в който палестинците означават Накба ( Катастрофата), което е деня на основаването на Държавата Израел . Това разгласи водачът на радикалното палестинско ислямистко придвижване " Хамас " Исмаил Хания в сряда.

 Израел арестува 15 членове на
Израел арестува 15 членове на " Хамас "

След убийството на различен член на групировката

" Палестинският народ ще показва през целия месец Рамадан, с цел да се оправи с многото провокации, пред които сме изправени, и на първо място мирния проект, подсилен от американския президент Доналд Тръмп , наименуван " Сделката на века ", акцентира Хания.

" Ние ще превърнем това съглашение в гласовит пестник за администрацията във Вашингтон и всеки, който плете конспирации против палестинския народ ", закани се Хания.

34 палестинци бяха убити и 5 511 ранени в всеобщите митинги от 30 март насам, оповестиха от Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.

 Четирима починаха при митинг в Израел
Четирима починаха при митинг в Израел

В Газа стачкуват

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Зейд Раад ал Хюсеин настоя, че Израел би трябвало да приключи потреблението на несъразмерна мощ в Газа , както и че загубата на живот е " плачевна " и че " броят на ранените е замайващ ".

Очаква се хиляди палестинци да вземат участие в митингите тази седмица поради възходящия яд, изключително след погребението на Фади ал Бач в Ивицата Газа през вчерашния ден. Хиляда са участвали на погребението на палестинския инженер, работещ за " Хамас " по оръжейни планове, който беше погубен в Малайзия и за чиято гибел интернационалните медии показаха като виновни израелската загадка работа " Мосад ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР