Израелски въздушен удар по апартамент в южната част на ивицата

...
Израелски въздушен удар по апартамент в южната част на ивицата
Коментари Харесай

Израел се фокусира върху Хан Юнис на фона на разговорите на Блинкън за примирие

Израелски въздушен удар по апартамент в южната част на линията Газа умъртви шестима души във вторник, оповестиха палестински здравни чиновници, до момента в който държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде в Египет, с цел да продължи да търси съглашение за помирение в продължаващата към този момент четири месеца война сред Израел и Хамас, предава Ройтерс

Израел сподели, че силите му са умъртвили десетки палестински бойци в цяла Газа през последните 24 часа, като боевете са съсредоточени върху Хан Юнис на юг и има опасност от нахлуване над близкия граничен град Рафах, претъпкан от бежанци от другите региони на линията Газа.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън организира срещи в Кайро след спирка в понеделник в Саудитска Арабия в финален опита за помирение в Близкия изток. Палестинците се надяват да сключат помирение, преди израелските сили да щурмуват южните околности на Газа, където се укриват над един милион поданици на Газа.

Това е петото посещаване на Блинкен в района , откогато светкавичната офанзива на бойци на Хамас против Израел от Газа на 7 октомври провокира войната, и първото му посещаване, откогато Вашингтон посредничи за оферта с присъединяване на Израел за.

" Хамас " няма да одобри преустановяване на огъня

Ескалация на насилието

Говорителят на Държавния департамент Матю Милър сподели, че Блинкън и ръководещият престолонаследник на Саудитска Арабия са разискали районни стъпки за реализиране на дълготраен завършек на войната, справяне с филантропичната злополука в Газа и ограничение на районното разпространяване на рецесията.

Блинкън напусна Рияд незабавно след изгрев слънце за маратонски ден на договаряния в Египет и Катар, преди да отлети за Израел.

Вашингтон се стреми към договорка за обезпечаване на освобождението на оставащите заложници измежду тези, отвлечени от Хамас при нападението на 7 октомври, като ключ към реализиране на прогрес при по-широки провокации като ръководството на следвоенната Газа.

Предложението за преустановяване на огъня, предадено на Хамас предходната седмица от катарски и египетски медиатори, чака отговор от екстремистите, които споделят, че желаят повече гаранции, че ще спрат ударите на Израел против Газа, против израелските обещания да продължат да се бият, до момента в който Хамас не бъде погубен.

Вашингтон също има за цел да предотврати по-нататъшна ескалация на други места в Близкия изток, след дни на, подкрепяни от Иран, главен покровител на Хамас, и от йеменските хуси, обвързвана с Техеран.

В настояща информация във вторник Министерството на здравеопазването на Газа сподели, че минимум 27 585 палестинци са доказаните жертви на наземните и въздушните офанзиви на Израел, като се притеснява, че хиляди други са заровени под огромните опустошения в гъсто популации анклав. Около 107 са били убити през последните 24 часа, сподели министерството.

Израел твърди, че 226 негови бойци са били убити в офанзивата, стартирана, откакто екстремисти от ръководената от Хамас Газа нахлуха през граничната ограда и убиха 1200 души и взеха 253 заложници при навлизане в околните израелски общности.
 Съединени американски щати унищожиха два морски дрона на хусите
Съединени американски щати унищожиха два морски дрона на хусите

Напрежение в Червено море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР