Израелски удар уби командира на звеното за дронове на Хизбула, съобщава

...
Израелски удар уби командира на звеното за дронове на Хизбула, съобщава
Коментари Харесай

Израел ликвидира още един топ командир на Хизбула

Израелски удар умъртви командира на звеното за дронове на " Хизбула ", съобщава " Франс прес ".

Това се е случило в южните покрайнини на Бейрут през вчерашния ден.

" С огромна горделивост и чест Ислямската опозиция афишира мъченичеството на командира Муджахид Мохамед Хюсеин Срур ", разгласи " Хизбула ".

От групировката показват, че Срур е роден в Южен Ливан на 8 юли 1973 година Той се причислява към " редиците на ислямската опозиция през 1986 година ". През годините той " се изкачва в редиците на организационната конструкция на съпротивата, получавайки голям брой усъвършенствани лидерски образования ". В изказването се прибавя, че " Срур е взел участие в няколко интервенции на ислямската опозиция против израелската окупация ". Той също така  " изигра решаваща роля в отблъскването на атаки от такфирски групи по източните граници на Ливан, както и в разнообразни сирийски провинции ".

Срур става началник на въздушната част на Хизбула през 2020 година и я управлява " до мъченическата си гибел ". " Той бе погубен страдалчески по пътя към Йерусалим по време на подла израелска интервенция ", акцентира ливанската формация.

По-рано израелската войска разгласи, че е умъртвила командира на подразделението за дронове на " Хизбула ".

Източник, непосредствен до " Хизбула ", съобщи, че Срур е бил измежду високопоставените командири, изпратени в Йемен, за да обучават бунтовниците хуси които също са подкрепяни от Иран. Това е четвъртият удар за една седмица, ориентиран против крепостта на " Хизбула " покрай ливанската столица.

При израелска офанзива на 20 септември бяха убити Ибрахим Акил, командир на елитната част на " Хизбула ", заедно с няколко други чиновници. Ударът е предизвикал гибелта на 55 души, измежду които и седем деца, съгласно ливанското министерство на опазването на здравето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР