Израелски танкови колони навлязоха тази сутрин от различни посоки в

...
Израелски танкови колони навлязоха тази сутрин от различни посоки в
Коментари Харесай

Израелски танкове щурмуваха квартали на Газа

Израелски танкови колони навлязоха тази заран от разнообразни направления в град Газа, съобщи Ройтерс, като отбелязва, че съгласно локални поданици това е една от най-ожесточените офанзиви против от 7 октомври.
Гражданската работа за изключителни обстановки в Газа заяви, че се счита, че в източните квартали може да има десетки починали, само че екипите за незабавна помощ не са съумели да доближат до тях заради продължаващи боеве в някои покрайнини.
Израелските военни оповестиха в изказване, че са подхванали интервенция против инфраструктурата на екстремисти в линията Газа. Над 30 бойци, представляващи опасност за израелските войски, са били извадени от строя, прибавят въоръжените сили.
Опустошенията в линията Газа, резултат от деветмесечната израелска атака, евентуално са предиздвикали " Хамас " да смекчи настояванията си за съглашение за преустановяване на огъня, отбелязва Асошиейтед прес, като цитира представители на страни от Близкия изток и Съединени американски щати.
През уикенда Хамас наподобява се отхвърли от дълго отстояваното си искане Израел да обещае преустановяване на войната като част от всяко съглашение за преустановяване на огъня. Тази неочаквана смяна породи нови очаквания за прогрес в договарянията с интернационално ходатайство. Вчера израелският министър председател Бенямин Нетаняху се похвали, че военният напън " е това, което е предиздвикало " Хамас " да стартира договаряния ".
Въоръжената ислямистка формация " Хамас ", която се стреми към унищожаването на Израел, е извънредно потайна и за вътрешните ѝ механизми за взимане на решения се знае малко, отбелязва АП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР