Израелски танкове влязоха в северната част на Газа през нощта

...
Израелски танкове влязоха в северната част на Газа през нощта
Коментари Харесай

Израелски танкове влязоха в Газа като подготовка за следващите етапи на войната

Израелски танкове влязоха в северната част на Газа през нощта като част от " целенасочена офанзива " на израелските сили за защита (IDF), оповестява английската медия BBC.

Операцията е била " подготовка за идващите стадии на бойните дейности " и идва на фона на предстоящата израелска сухопътна инвазия в региона. Тя се подхваща в отговор на офанзивите на терористичната формация " Хамас ", която на 7 октомври нахлу на израелска територия. При сраженията починаха съвсем 6500 души.

" През нощта израелските отбранителни сили организираха целеустремен рейд с потребление на танкове в северната част на линията Газа, като част от подготовката за идващите стадии на бойните дейности. Войниците напуснаха региона в края на интервенцията и се върнаха на израелска територия ", обявиха от армията.

Това не е първият случай, в който израелските сили нахлуват в линията. На 13 октомври те нападнаха ракетните екипажи на " Хамас " в едни от първите директни сражения след офанзивата.

По-рано министър председателят Бенямин Нетаняху съобщи в телевизионна тирада, че израелските сили към момента се приготвят за сухопътна инвазия. Към момента не е ясно по кое време тъкмо се чака тя да стартира.

Още предходната седмица Израел предизвести 1,1 млн. поданици на Газа и други северни региони да изоставен региона поради плануваните военни дейности. BBC обаче цитира неназован почитан чиновник на Организация на обединените нации, който споделя, че някои палестинци, които са избягали от домовете си в северна Газа, стартират да се завръщат, защото изискванията в южната част се утежняват.

Междувременно филантропичния координатор на Организация на обединените нации за палестинците Лин Хейстингс съобщи, че към този момент " на никое място в Газа не е безвредно ".

" Когато пътищата за евакуация са бомбардирани, когато хората на север и на юг са въвлечени във военните дейности, когато липсват съществени неща за оцеляване и когато няма гаранции за завръщане, хората са оставени единствено пред неосъществим избор ", споделя тя в свое изказване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР