Израелски самолети нанесоха удар по ирански сили в близост до

...
Израелски самолети нанесоха удар по ирански сили в близост до
Коментари Харесай

Израелски самолети нанесоха удар по ирански сили в Сирия

Израелски самолети нанесоха удар по ирански сили наоколо до Дамаск, които са възнамерявали да нанесат удари с дронове по цели в Израел, предадоха международните организации, цитирайки представител на израелската войска.

Ударът е бил ориентиран против сътрудници на елитните ирански сили "Кудс " и шиитски милиции в Акраба, на югоизток от Дамаск. Те са подготвяли проекти за нахлуване с дронове против израелски обекти.

Изтребители на израелската войска са поразили инфраструктурни обекти, добави представителят, представен от ДПА. Той изясни, че бойните дронове могат да бъдат натоварени с експлозиви и са сходни на ракети, които могат да нанасят удари със забележителна акуратност.

"Заплахата беше действителна и тези дронове убийци можеха да нанасят действително ефикасни удари по цели ", акцентира той.

"И отсега нататък ще подхващаме решителни и виновни дейности против Иран и неговите спътници, с цел да подсигуряваме сигурността на Израел ", се споделя в изказване на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, оповестено от неговата канцелария.

"Повтарям: Иран няма имунитет на никое място, нашите сили работят във всеки бранш против иранската експанзия. Дал съм инструкции нашите сили да бъдат подготвени за всеки вероятен сюжет ", добави министър председателят, представен от ТАСС.

По-рано сирийската държавна телевизия САНА заяви, че противовъздушната защита е прехванала "враждебни цели " над столицата Дамаск, напомня Ройтерс. Няма известия за потърпевши или вреди. Според сирийската войска множеството израелски ракети са били унищожени, преди да доближат задачите си. Говорителят на израелската войска обаче съобщи, че нанесените удари са имали забележителен резултат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР