Израелски съд прецени, че бившият премиер Ехуд Олмерт (2006 -

...
Израелски съд прецени, че бившият премиер Ехуд Олмерт (2006 -
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху осъди бившия премиер Ехуд Олмерт за клевета

Израелски съд реши, че някогашният министър председател Ехуд Олмерт (2006 - 2009 г.) е отправил оскърбителен изказвания по адрес на наследилия го на пост Бенямин Нетаняху и го осъди да изплати обезщетение на някогашния водач и на фамилията му, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Делото за клюка, което беше заведено по-рано тази година, изправи Олмерт - единствения израелски министър председател, влизал в миналото в пандиза (през 2016 година той бе наказан на 19 месеца затвор поради корупция, бел. ред.), против Нетаняху, който е най-дълго управлявалият израелски министър-председател и след последните парламентарни избори, извършени на 1 ноември, още веднъж получи мандат за сформиране на държавно управление.

Нетаняху заведе дело против Олмерт поради мнения, направени предходната година след серия от неубедителни представяния на парламентарни избори. По това време Нетаняху отхвърли апелите да се отдръпна, до момента в който не завърши делото против него за корупция.

Съд в Тел Авив не одобри изказванието на Олмерт, че той " искрено е изразил мнението си “, заявявайки, че Нетаняху има " налудно държание “, а брачната половинка и синът му са " душевно заболели “.

Съдът реши, че изявленията на Олмерт, направени в ефира на " Демокра Ти Ви “ през април предходната година, са оскърбителен и разпореди на някогашния министър председател да изплати на Нетаняху и фамилията му обезщетение в общ размер на 18 000 $, както и да покрие разноските по делото. Олмерт има право да апелира решението на съда.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР