Израелски ракетен удар срещу сирийската столица Дамаск уби днес четирима

...
Израелски ракетен удар срещу сирийската столица Дамаск уби днес четирима
Коментари Харесай

Израелски удар срещу Дамаск уби четирима членове на иранските Гвардейци на Революцията

Израелски ракетен удар против сирийската столица Дамаск умъртви през днешния ден четирима членове на иранските Гвардейци на Революцията, в това число почитан техен представител от осведомителното звено, сподели източник от силите за сигурност в районен просирийски алианс, представен от Ройтерс.
Според сирийската държавна медия евентуално израелското нахлуване е било ориентирано против постройка в квартал " Мазех " в Дамаск, в която е имало среща на командири, близки до Иран. Други локални медии в Сирия оповестиха, че в столицата са се чували детонации.
Източникът от силите за сигурност, които са част от мрежа, близка със сирийското държавно управление и главния му съдружник Иран, сподели, че многоетажната постройка е била употребена от ирански съветници, подкрепящи държавното управление на президента Башар Асад, и че е била напълно разрушена от " израелски ракети с точно ориентиране ".
За момента няма коментар от страна на Израел.
Есам ал Амин, шеф на болничното заведение " Ал Мовасат " в Дамаск, сподели пред сирийското издание " Ал Уатан онлайн ", че след офанзивата в болничното заведение са били докарани тялото на един умрял, както и трима ранени, в това число една жена.
Говорител на палестинската формация " Ислямски джихад " сподели пред Ройтерс, че измежду нейните членове няма ранени, откакто имаше информация, че някои от тях са били в бомбардираната постройка.
Израел от дълго време прави набези против свързани с Иран цели в Сирия, само че след нападението на 7 октомври, осъществено от " Хамас ", страната прибегна до по-смъртоносни офанзиви. През декември предходната година при израелски удар бяха убити двама членове на Гвардейците на Революцията, а при последвал удар на 25 декември бе погубен почитан консултант на Гвардейците, който ръководел военното съдействие сред Сирия и Иран.
През последните седмици проирански милиции ускориха нападенията си против военни бази на Съединени американски щати в Сирия и прилежащ Ирак в отговор на израелската военна акция в линията Газа, отбелязва ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР