Израелски полицаи пристигнаха в резиденцията на премиера Бенямин Нетаняху в

...
Израелски полицаи пристигнаха в резиденцията на премиера Бенямин Нетаняху в
Коментари Харесай

Полицията разпита за девети път Нетаняху

Израелски служители на реда дойдоха в резиденцията на премиера Бенямин Нетаняху в Йерусалим, с цел да го разпитат по един от няколкото случая за подкупи, които могат да му костват поста, оповестиха израелските медии, представени отг БГНЕС. Това е деветият разпит на премиера.
Според информации в няколко медии министър председателят е бил разпитан по случая за хипотетична корупция, обвързвана с израелския телекомуникационен колос Bezeq. За първи път министър председателят може би и е трябвало да дава отговор на въпроси за предоставената на полицията информация от Нир Хефец, дълготраен асистент на Нетаняху, който стана очевидец на обвиняването. Също по този начин са били разпитани брачната половинка на Нетаняху Сара и синът им Яир дружно с Шаул Елович, притежателят на най-вече акции на Bezeq, оповестяват медиите.
Говорител на полицията удостовери „ разнообразни проверяващи действия “, свързани с следствията, без да спомене името на Нетаняху.
Премиерът продължава да твърди, че е почтен и отхвърля обвиняванията против себе си като медиен и полицейски лов на вещици.
На 13 февруари полицията предложи Нетаняху да бъде упрекнат по два от случаите, само че решение дали това ще стане би трябвало да бъде взето от основния прокурор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР