Израелски патрул е убит при стрелба в Тел Авив, палестински стрелец също е убит

...
Израелски патрул беше застрелян и убит в Тел Авив в
Коментари Харесай

Израелски патрул беше застрелян и убит в Тел Авив в събота вечерта от палестински въоръжен мъж, който също беше прострелян и убит, съобщиха израелските власти.

Комисарят на израелската полиция Яков Шабтай каза, че двама мотоциклетисти от общинския патрул на Тел Авив са забелязали заподозрения и са го призовали да спре, което го е накарало да извади пистолет и да застреля един от тях.

Вторият патрул извадил собствения си пистолет, подгонил нападателя и го прострелял.

И раненият офицер, и стрелецът бяха откарани в Тел Авив Сураски медицински център – Ичилов – който първо обяви, че стрелецът е мъртъв, а по-късно потвърди смъртта на офицера.

Болницата посочи полицая като Чен Амир, 42, женен баща на три деца.

Амир беше в безсъзнание, без пулс или дишане, когато техниците от спешната медицинска помощ пристигнаха на мястото на стрелбата, казаха от спасителната служба на Маген Дейвид Адом (MDA).

Той е транспортиран до болницата в мобилно интензивно отделение, каза MDA.

Комисар Шабтай и отделът на говорителя на израелската полиция казаха, че заподозреният е на 27 години. Все още не са го назовали публично.

Държавният департамент на САЩ квалифицира инцидента като „терористична атака“ – заедно с отделна атака от израелски заселник срещу палестинец в окупирания Западен бряг, която също се случи в събота.

В изявление, публикувано в Twitter, сега известно като X, Държавният департамент каза:

„Остро осъждаме днешната терористична атака в Тел Авив, която уби един и рани други двама – както и други скорошни терористични атаки срещу израелци. Изразяваме нашите най-дълбоки съболезнования на семействата на жертвите и призоваваме за прекратяване на тези актове на насилие и подбуждане към насилие“, се казва в изявлението.

Палестинските въоръжени групировки Хамас и Ислямски джихад похвалиха атаката, заявявайки, че „това е нормален отговор на атаките на заселници и защита на светите места“.

Нито една група не е поела изрично отговорност.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР