Израелски наемници“ се бият в Украйна в редиците на полка

...
Израелски наемници“ се бият в Украйна в редиците на полка
Коментари Харесай

Кремъл: Израелци се бият заедно с полка „Азов“

„ Израелски наемници “ се бият в Украйна в редиците на полка „ Азов “, определян от Москва като „ нацистки “, съобщи през днешния ден съветската дипломация, която приказва за хипотетичната „ еврейска кръв “ на Хитлер и това отприщи бурна дискусия, съобщи Франс прес.

„ Ще кажа нещо, което израелските политици без подозрение не желаят да чуят, само че евентуално ще ги заинтересува. В Украйна израелски наемници са на страната на екстремистите от „ Азов “, съобщи говорителката на съветската дипломация Мария Захарова в изявление за радио „ Спутник “.

Създаден през 2014 година от крайнодесни екстремисти, преди да бъде включен в постоянните сили, украинският полк „ Азов “ се наложи като един от най-яростните съперници на съветските сили, които от 24 февруари насам водят военна атака против Украйна, показва Агенция Франс Прес.

Неговите членове, наред с други украински бойци, отхвърлиха да сложат оръжие в обсаденото югоизточно пристанище Мариупол. Там последните бранители на града са се окопали в металургическия комбинат „ Азовстал “, против който през вчерашния ден съветските сили започнаха атака.

Герои за мнозина украинци, членовете на „ Азов “ са представяни от Русия като „ фашисти “ и „ нацисти “, извършващи зверства, написа Българска телеграфна агенция.

Като твърди, че израелци се бият паралелно с „ Азов “, Москва продължава да подхранва дискусия, почнала, откакто ръководителят на съветската дипломация Сергей Лавров съобщи в неделя, че Адолф Хитлер имал „ еврейска кръв “ – доктрина, отречена от историците.

Това изявление провокира гнева на Израел, който го назова „ скандално, непростимо “ и „ ужасна историческа неточност “.

Снощи съветското министерство на външните работи раздуха огъня като упрекна Израел, че „ поддържа неонацисткия режим в Киев “.

Украинският президент Володимир Зеленски е евреин, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР